Το πλήρες κείμενο της συμφωνίας ζήτησε ο Μητσοτάκης από τον Τσίπρα

Το πλήρες κείμενο της συμφωνίας ζήτησε ο Μητσοτάκης από τον Τσίπρα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 19:50 Δημιουργία 12/06/18, 19:23

Για το πρωί της Τετάρτης μεταφέρθηκε η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Προκόπη Παυλόπουλο, στον απόηχο της συμφωνίας για το Σκοπιανό.

Όπως έγινε γνωστό από στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Τσίπρας τηλεφώνησε στον Κυριάκο Μητσοτάκη, μετά την ενημέρωση στον Προκόπη Παυλόπουλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε από τον πρωθυπουργό το πλήρες κείμενο της συμφωνίας, δεδομένου ότι κρίσιμες παράμετροι έχουν γίνει γνωστές μόνο μέσω διαρροών, που έχουν κάνει στον Τύπο οι συνεργάτες των κ. Τσίπρα - Ζάεφ.

Όπως έγινε γνωστό, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να προβεί σε δημόσια δήλωση για τη συμφωνία.

Πάντως, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η αρνητική ψήφος από τη ΝΔ και η καταγγελία των χειρισμών των κ.κ. Τσίπρα και Κοτζιά.

Στην αξιωματική αντιπολίτευση «βλέπουν» ότι ανάλογη στάση θα τηρήσει και η Φώφη Γεννηματά, αλλά και ο Βασίλης Λεβέντης.

Κατά συνέπεια, μένει μόνον το «Ποτάμι» και ο κ. Θεοδωράκης, ο οποίος αν στηρίξει την κυβέρνηση, θα διαφωνήσει με την κυρία Γεννηματά, οπότε έρχεται αντιμέτωπος με τη λύση μίας δύσκολης πολιτικής εξίσωσης.

Με βάση αυτά τα δεδομένα και ανάλογα με τις εξελίξεις εντός των επόμενων ημερών, γαλάζια στελέχη δεν αποκλείουν το Σκοπιανό να αποτελέσει την θρυαλλίδα πολιτικών γεγονότων στη χώρα. Για τον λόγο αυτό, άλλωστε, ο κ. Μητσοτάκης έχει ξεκαθαρίσει ότι αν οι ΑΝΕΛ δεν ψηφίσουν τη συμφωνία, που θα φέρει ο κ. Τσίπρας, τότε θα μιλήσει ευθέως για απώλεια της δεδηλωμένης.

Αν σου άρεσε κάνε