Μητσοτάκης: Η συμφωνία να έρθει στη Βουλή πριν από την υπογραφή

Μητσοτάκης: Η συμφωνία να έρθει στη Βουλή πριν από την υπογραφή

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 10:11 Δημιουργία 13/06/18, 09:57

Την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας για να έρθει το συντομότερο η συμφωνία αναφορικά με το ονοματολογικό στο κοινοβούλιο «ώστε να διαπιστωθεί αν η ίδια η Βουλή περιβάλλει τη συμφωνία αυτή με την εμπιστοσύνη της» ζήτησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνάντησή του με τον Προκόπη Παυλόπουλο.

«Θα ήθελα να παρέμβετε κι εσείς όπως θα το πράξω κι εγώ, έτσι ώστε η συμφωνία αυτή να έρθει το συντομότερο δυνατό στη Βουλή, σε κάθε περίπτωση πριν υπογραφεί από την ελληνική κυβέρνηση, ώστε να διαπιστωθεί, εάν η ίδια η Βουλή περιβάλλει αυτή τη συμφωνία με την εμπιστοσύνη της» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε για την πρόθεση της κυβέρνησης να υπογράψει διακρατική συμφωνία με το βόρειο γείτονα μας. Μία συμφωνία που είναι βαθιά προβληματική, όχι μόνο επειδή βρίσκεται αντίθετη στην πλειοψηφία του ελληνικού λαού γιατί εκχωρεί μακεδονική γλώσσα και εθνότητα, πράγμα που είναι μη αποδεκτό, αλλά και γιατί η κυβέρνηση δεν διαθέτει την πολιτική νομιμοποίηση να υπογράψει αυτή τη συμφωνία από τη στιγμή που ο ένας κυβερνητικός εταίρος έχει ταχθεί εναντίον της», σημείωσε ο πρόεδρος της Νέα Δημοκρατίας, αναφερόμενος στο χθεσινό διάγγελμα του πρωθυπουργού.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμισσε πως ο κ. Τσίπρας «δεν διαθέτει πολιτική νομιμοποίηση να υπογράψει, από τη στιγμή που ο κυβερνητικός του εταίρος έχει ταχθεί ξεκάθαρα εναντίον αυτής της συμφωνίας«.

Συνεχίζοντας τις δηλώσεις του τόνισε πως ο «πρωθυπουργός δεσμεύει τη χώρα σε μία πραγματικότητα που αργότερα δεν θα μπορεί να αλλάξει».

«Το Σύνταγμα καθορίζει σαφώς τις αρμοδιότητες του Προέδρου της Δημοκρατίας. Με πλήρη σεβασμό του Συντάγματος θα πράξω αυτό που μου αναλογεί», απάντησε ο κ. Παυλόπουλος.

Αν σου άρεσε κάνε