Σαμαράς: Τα έδωσαν όλα με έναν «ταπεινωτικό συμβιβασμό»!

Σαμαράς: Τα έδωσαν όλα με έναν «ταπεινωτικό συμβιβασμό»!

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 12:47 Δημιουργία 13/06/18, 12:40

Με «σκληρή γλώσσα» κατά της κυβέρνησης, του πρωθυπουργού και του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Αντώνης Σαμαράς κάνει λόγο για έναν «αχρείαστο» και «ταπεινωτικό» συμβιβασμό, σχολιάζοντας τη συμφωνία που επετεύχθη με την ΠΓΔΜ.

«Τα έδωσαν όλα» είναι το μήνυμα, που εκπέμπει ο πρώην πρωθυπουργός, αναφερόμενος στην παραχώρηση του ονόματος, της εθνότητας, της ταυτότητας και της γλώσσας της Μακεδονίας στα Σκόπια.

Όπως επισημαίνει σε δήλωσή του ο κ. Σαμαράς, «οι πανηγυρισμοί του ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορούν να καλύψουν την καθολική απογοήτευση του ελληνικού λαού». Ο ίδιος σημειώνει μάλιστα πως «η ανιστόρητη σύμπλευση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον κ. Τσίπρα, δεν είναι ικανή να σβήσει από την εθνική μνήμη τις παρακαταθήκες των Κωνσταντίνου Καραμανλή και Ανδρέα Παπανδρέου».

«Δεν ήταν "εθνικιστής" ο Κωνσταντίνος Καραμανλής όταν έλεγε πως "η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική", ούτε ήταν "τυχοδιώκτης" ο Ανδρέας Παπανδρέου όταν έλεγε ότι το όνομα της Μακεδονίας είναι «το όχημα του αλυτρωτισμού για τα Σκόπια», τονίζει ο πρώην πρωθυπουργός.

Καταγγέλλει δε ότι η κυβέρνηση δεν έδωσε μόνο το όνομα, αλλά και την εθνότητα και την ταυτότητα και τη γλώσσα της Μακεδονίας στα Σκόπια, «φαλκιδεύοντας την ελληνικότητα της Μακεδονίας διεθνώς και δημιουργώντας πολλαπλές εστίες προστριβών στο μέλλον, αλλά και υπονομεύοντας τη σταθερότητα ολόκληρης της περιοχής».

«Μπορεί οι ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να υπέκλεψαν με τα ψέματά τους την ψήφο του ελληνικού λαού. Ας γνωρίζουν όμως ότι οι Έλληνες δεν θα δεχθούν να τους κλέψουν και την ψυχή τους», καταλήγει στη δήλωσή του ο πρώην πρωθυπουργός.

Αν σου άρεσε κάνε