«Οργή» Ιβάνοφ για το erga omes, ετοιμάζει διάγγελμα

«Οργή» Ιβάνοφ για το erga omes, ετοιμάζει διάγγελμα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 14:36 Δημιουργία 13/06/18, 13:04

«Φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό της ΠΓΔΜ έχει ανάψει η περιλάλητη συμφωνία για το ονοματολογικό, με τον Γκιόργκι Ιβάνοφ να μην αποδέχεται τη σχετική ενημέρωση από τον Ζόραν Ζάεφ και να αποχωρεί από τη μεταξύ τους συνάντηση μέσα σε μόλις δύο λεπτά.

Ο ίδιος μάλιστα αναμένεται να προβεί σε διάγγελμα.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το Makfax, ο πρωθυπουργός των Σκοπίων συνοδευόμενος από τον υπουργό Εξωτερικών, Νικολά Ντιμιτρόφ επισκέφθηκαν τον πρόεδρο Ιβάνοφ, για να του παρουσιάσουν το περιεχόμενο της συμφωνίας.

Ωστόσο, η συνάντηση δεν είχε θετική έκβαση. Σύμφωνα με ΜΜΕ των Σκοπίων, ο Ιβανόφ ζήτησε να πληροφορηθεί, εάν υπάρχει γραπτή συμφωνία με την Ελλάδα και στη συνέχεια τους δήλωσε πως δεν υπάρχει λόγος συνέχειας της συνάντησης. Έτσι, ο ίδιος αποχώρησε φανερά εκνευρισμένος από την αίθουσα.

«Ενημερώνουμε ότι η συνάντηση διήρκησε δύο λεπτά. Σήμερα ο πρόεδρος Ιβάνοφ θα απευθυνθεί στον λαό της ΠΓΔΜ», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της προεδρίας των Σκοπίων.

Σημειώνεται πως ο Ιβάνοφ έχει εκφράσει πολλάκις την ένστασή του για το erga omnes και την αλλαγή Συντάγματος, έχοντας τονίσει πως τέτοια συμφωνία δεν θα «περάσει» από την ΠΓΔΜ.

Αν σου άρεσε κάνε