Τελειώσαμε με το σκοπιανό αλυτρωτισμό, τόνισε ο Κοτζιάς

Τελειώσαμε με το σκοπιανό αλυτρωτισμό, τόνισε ο Κοτζιάς

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 15:27 Δημιουργία 13/06/18, 15:19

Για τα οφέλη που έχει η Ελλάδα μετά από τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ για το Σκοπιανό έκανε λόγο την Τετάρτη ο Νίκος Κοτζιάς, μετά από τη συνάντηση που είχε στη Μόσχα με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης.

Σε δηλώσεις προς τον Τύπο μετά από τη συνάντηση των δύο διπλωματών, ο Έλληνας ΥΠΕΞ ανέφερε πως καθήκον της διπλωματίας είναι η επίλυση των προβλημάτων. Στο πλαίσιο αυτό, επεσήμανε ότι η εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης είναι ενεργητική, δημοκρατική και πολυδιάστατη.

Όσον αφορά το περιεχόμενο της συμφωνία, ειδική μνεία έκανε στα ζητήματα του σκοπιανού αλυτρωτισμού, τα οποία «μ’ αυτή τη συμφωνία τα τελειώσαμε».

«Βρισκόμαστε επίσης, σε μία διαδικασία να λύσουμε τα ζητήματα που εκκρεμούν εδώ και 30 μέχρι 80 χρόνια με την Αλβανία. Πριν πάω για διακοπές θα τα έχω τελειώσει, αλλιώς δεν έχει διακοπές» τόνισε, επιπλέον.

Αναφορά πραγματοποίησε και στο Κυπριακό, αναγνωρίζοντας βέβαια, ότι είναι ένα πρόβλημα πολύ πιο δύσκολο σε σχέση με τα δύο προηγούμενα.

«Νομίζω ότι η περιοχή μας θα γίνει πιο φιλειρηνική» πρόσθεσε, ενώ υποστήριξε ότι «η χώρα μας βρίσκεται σε μια δύσκολη γεωπολιτικά περιοχή, ανάμεσα σε πολλές κρίσεις -Ουκρανία, Λιβύη, Συρία,Ιράκ, σε αυτό το τρίγωνο αστάθειας».

«Τώρα που βγαίνουμε από την οικονομική κρίση, πιστεύουμε ότι η σταθερότητα στα Βαλκάνια μπορεί να βοηθήσει να αναπτυχθούμε όλοι μαζί» κατέληξε.

Αν σου άρεσε κάνε