ΝΔ-ΚΙΝΑΛ: «Άφαντο» το κείμενο της συμφωνίας Τσίπρα-Ζάεφ

ΝΔ-ΚΙΝΑΛ: «Άφαντο» το κείμενο της συμφωνίας Τσίπρα-Ζάεφ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 17:42 Δημιουργία 13/06/18, 15:54

«Βράζουν» τα κόμματα της αντιπολίτευσης για τη συμφωνία που έκλεισε χθες η κυβέρνηση με την ΠΓΔΜ για το Σκοπιανό, με τη ΝΔ και το Κίνημα Αλλαγής να τονίζουν σε σχετικές ανακοινώσεις πως υπάρχει ελλιπέστατη ενημέρωση από το Μαξίμου για το ακριβές κείμενο.

Ειδικότερα, σε σχετική ανακοίνωση της ΝΔ τονίζεται πως «ο πρωθυπουργός οφείλει να επιβεβαιώσει άμεσα στη Βουλή ότι διαθέτει την εξουσιοδότηση της πλειοψηφίας των βουλευτών, πριν δεσμεύσει τη χώρα με μια επιβλαβή για τα εθνικά συμφέροντα συμφωνία».

Επαναλαμβάνοντας τις χθεσινές δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη γαλάζια στελέχη προσθέτουν πως «χθες στις 8 το βράδυ η ΝΔ ζήτησε να της αποσταλεί το πλήρες κείμενο της συμφωνίας. Τι άραγε φοβάται η κυβέρνηση και καθυστερεί να το στείλει; Είναι αδιανόητο η μόνη ενημέρωση που έχουν τα πολιτικά κόμματα και οι πολίτες να προέρχεται από ένα non paper του Μαξίμου», καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.

Σε παρόμοιο κλίμα και το ΚΙΝΑΛ, με τον Γραμματέας της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βασίλη Κεγκέρογλου, να αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση του πως ««κατά τη χθεσινή επικοινωνία του κ. Τσίπρα με την κ. Γεννηματά, ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι άμεσα θα αποστείλει το Κείμενο της Συμφωνίας μέσω του Υπ. Εξωτερικών. Υποθέτω ότι το ίδιο δεσμεύτηκε και στους άλλους πολιτικούς αρχηγούς».

«Ωστόσο, είκοσι ώρες μετά, το κείμενο της Συμφωνίας δεν έχει σταλεί στο Προεδρείο της Βουλής», αναφέρει ο κ. Κεγκέρογλου, για να καταλήξει: «Είναι απαράδεκτο να διεξάγεται ο δημόσιος διάλογος με βάση πληροφορίες και το κείμενο να κρατείται κρυφό».

Αν σου άρεσε κάνε