«Καρφώνει» Μαξίμου η κυβέρνηση Ζάεφ για το non paper της συμφωνίας

«Καρφώνει» Μαξίμου η κυβέρνηση Ζάεφ για το non paper της συμφωνίας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 17:38 Δημιουργία 13/06/18, 17:12

Την αντίδραση της κυβέρνησης Ζάεφ έχει προκαλέσει το χθεσινό non paper του Μεγάρου Μαξίμου, με το οποίο αναλύονται τα σημεία της συμφωνίας Ελλάδας-ΠΓΔΜ.

Ειδικότερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος του Ζάεφ, Μίλε Μποσνιακόφσκι, σημείωσε το μεσημέρι της Τετάρτης πως το non paper είναι ερμηνεία και δεν ανταποκρίνεται στους αρχικούς όρους της συμφωνίας.

«Η βάση της συμφωνίας είναι το πώς η Ελλάδα ερμηνεύει και κατανοεί τον όρο Μακεδονία. Και αποδέχθηκαν το πώς εμείς κατανοούμε και ερμηνεύουμε τον όρο Μακεδονία. Μία σαφής διάκριση γίνεται ανάμεσα στο τι σημαίνει Μακεδονία για εκείνους και τι είναι αποδεκτό σε εμάς και τι σημαίνει για εμάς Μακεδονία και είναι αποδεκτό για εκείνους», ανέφερε ο Σκοπιανός αξιωματούχος.

Μάλιστα, τόνισε «Διατηρούμε το δικαίωμα να αποκαλούμε τους εαυτούς μας Μακεδόνες», ενώ συμπλήρωσε ότι η συμφωνία «διατηρεί τη μακεδονική ταυτότητα και τη μακεδονική γλώσσα».

Σε ό,τι αφορά τα σύμβολα, εξήγησε ότι δεν αποτέλεσαν μέρος της διαπραγματευτικής διαδικασίας και διευκρίνισε ότι ο ύμνος και η σημαία της γειτονικής χώρας δεν θα αλλάξουν.