Με «στόχο» τους ΑΝΕΛ η πρόταση μομφής της ΝΔ

Με «στόχο» τους ΑΝΕΛ η πρόταση μομφής της ΝΔ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 19:57 Δημιουργία 13/06/18, 19:40

Με τους ΑΝΕΛ στο «στόχαστρο» της συμφωνίας της κυβέρνησης με την ΠΓΔΜ για το Σκοπιανό, ο Μάκης Βορίδης επιβεβαίωσε έμμεσα την πρόθεση της ΝΔ να προχωρήσει στην πρόταση μομφής κατά των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Όπως ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η ΝΔ θα προχωρήσει σε νομοθετική πρωτοβουλία προκειμένου «και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες να αναγκαστούν να πάρουν θέση αν εξουσιοδοτούν την κυβέρνηση να βάλει υπογραφή στην συμφωνία με την ΠΓΔΜ», όπως ανέφερε ο κ. Βορίδης.

«Η ΝΔ, στο πλαίσιο του θεσμικού της ρόλου, θα κάνει όλα όσα μπορεί και πρέπει να κάνει σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, προκειμένου να μην αφήσει να παίζετε και να κοροϊδεύετε τον ελληνικό λαό», σημείωσε.

«Και θα έρθουν οι βουλευτές των ΑΝΕΛ,εκ των οποίων ουδείς σήμερα λαμβάνει το λόγο - ούτε ένας - θα έρθουν να τοποθετηθούν, ένας - ένας, συντεταγμένα και να μας πουν αν εξουσιοδοτούν την κυβέρνηση να βάλει αυτή την υπογραφή. Και θα δούμε τότε τι εννοεί ο καθένας. Πολύ σύντομα όλα αυτά...», ανέφερε ειδικότερα ο κ. Βορίδης.

Για το Για το πότε η ΝΔ θα τραβήξει τη «σκανδάλη», οι πληροφορίες συγκλίνουν για αύριο, Πέμπτη μετά την ψηφοφορία επί του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή. Σύμφωνα με το Μοσχάτο, το αργότερο για την κατάθεση της πρότασης μομφής είναι το πρωί της Παρασκευής μετά από τη συζήτηση στην Ολομέλεια για το Σκοπιανό.

Όπως ανέφερε το xrimaonline.gr νωρίτερα, το το Σκοπιανό μπορεί να είναι - σύμφωνα με τη ΝΔ - η θρυαλλίδα πολιτικών εξελίξεων στη χώρα, καθώς ο εμπαιγμός του ελληνικού λαού από τους δυο κυβερνητικούς εταίρους είναι πλέον εμφανής, ακόμη και στους πλέον καλόπιστους πολίτες. Η πίεση που θα ασκηθεί το επόμενο διάστημα προς τους κ.κ. Τσίπρα και Καμμένο, θα είναι μεγάλη και δεν φαίνεται να υπάρχει στη ΝΔ δεύτερη άποψη. Οι κ.κ. Καραμανλής και Σαμαράς έχουν ήδη ενημερωθεί για τις στρατηγικές κινήσεις του κ. Μητσοτάκη και είναι απολύτως σύμφωνοι, καθώς αυτή η συμφωνία απέχει από τις θέσεις και των δυο πρώην πρωθυπουργών.

«Θα ήθελα να παρέμβετε κι εσείς όπως θα το πράξω κι εγώ, έτσι ώστε η συμφωνία αυτή να έρθει το συντομότερο δυνατό στη Βουλή, σε κάθε περίπτωση πριν υπογραφεί από την ελληνική κυβέρνηση, ώστε να διαπιστωθεί, εάν η ίδια η Βουλή περιβάλλει αυτή τη συμφωνία με την εμπιστοσύνη της», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, απευθυνόμενος στον κ. Παυλόπουλο.

«Ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε για την πρόθεση της κυβέρνησης να υπογράψει διακρατική συμφωνία με το βόρειο γείτονα μας. Μία συμφωνία που είναι βαθιά προβληματική, όχι μόνο επειδή βρίσκεται αντίθετη στην πλειοψηφία του ελληνικού λαού γιατί εκχωρεί μακεδονική γλώσσα και εθνότητα, πράγμα που είναι μη αποδεκτό, αλλά και γιατί η κυβέρνηση δεν διαθέτει την πολιτική νομιμοποίηση να υπογράψει αυτή τη συμφωνία από τη στιγμή που ο ένας κυβερνητικός εταίρος έχει ταχθεί εναντίον της», σημείωσε ο πρόεδρος της Νέα Δημοκρατίας, αναφερόμενος στο χθεσινό διάγγελμα του πρωθυπουργού.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμισσε πως ο κ. Τσίπρας «δεν διαθέτει πολιτική νομιμοποίηση να υπογράψει, από τη στιγμή που ο κυβερνητικός του εταίρος έχει ταχθεί ξεκάθαρα εναντίον αυτής της συμφωνίας«.

Συνεχίζοντας τις δηλώσεις του τόνισε πως ο «πρωθυπουργός δεσμεύει τη χώρα σε μία πραγματικότητα που αργότερα δεν θα μπορεί να αλλάξει».

«Το Σύνταγμα καθορίζει σαφώς τις αρμοδιότητες του Προέδρου της Δημοκρατίας. Με πλήρη σεβασμό του Συντάγματος θα πράξω αυτό που μου αναλογεί», απάντησε ο κ. Παυλόπουλος.

Αν σου άρεσε κάνε