ΣΥΡΙΖΑ: Ταύτιση της ΝΔ με ακραίες εθνικιστικές και λαϊκιστικές απόψεις

ΣΥΡΙΖΑ: Ταύτιση της ΝΔ με ακραίες εθνικιστικές και λαϊκιστικές απόψεις

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 20:45 Δημιουργία 13/06/18, 20:41

Ακόμα ένα επεισόδιο στην αντιπαράθεση του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ για το Σκοπιανό, με την Κουμουνδούρου να κάνει λόγο για μία συμφωνία η οποία σηματοδοτεί μια νέα σελίδα για την Ελλάδα, για τις διμερείς της σχέσεις με την ΠΓΔΜ, αλλά και συνολικά για την πολύπαθη περιοχή των Βαλκανίων.

Σύμφωνα με το κυβερνών κόμμα, «η ελληνική κυβέρνηση αξιοποίησε την ιστορική ευκαιρία που παρουσιάστηκε ώστε να δοθεί μια εθνικά συμφέρουσα λύση σε μια χρόνια εκκρεμότητα που στοίχισε στη χώρα μας σε όλα τα επίπεδα».

Παράλληλα, τονίζει ότι «ο εθνικισμός και ο αλυτρωτισμός δίνουν τη θέση τους στη συνεργασία, τη συνανάπτυξη, την πρόοδο και τη σταθερότητα».

«Η Αριστερά και ο προοδευτικός κόσμος της χώρας μας, έδωσαν κοινές μάχες τις προηγούμενες δεκαετίες με τους προοδευτικούς πολίτες της γειτονικής χώρας, απέναντι στον εθνικισμό και τη δημαγωγία και σήμερα μπορούμε να πούμε ότι αφήνουμε πίσω το παρελθόν και σχεδιάζουμε το μέλλον, προσηλωμένοι στην ειρήνη και στη φιλία μεταξύ των λαών», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Τέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ βάλλει κατά της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη, επισημαίνοντας ότι «κλείνουν σήμερα τα μάτια και ταυτίζονται με ακραίες εθνικιστικές και λαϊκιστικές απόψεις, υποχωρώντας από την εθνική γραμμή της σύνθετης ονομασίας erga omnes με βάση την οποία και οι ίδιοι διαπραγματεύτηκαν».

«Θα μείνουν στην ιστορία ως ανεύθυνοι και επικίνδυνοι», καταλήγει.

Αν σου άρεσε κάνε