«Σφυροκόπημα» Δένδια στον Τσίπρα με «όπλο» του ΑΝΕΛ

«Σφυροκόπημα» Δένδια στον Τσίπρα με «όπλο» του ΑΝΕΛ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 21:21 Δημιουργία 13/06/18, 21:12

Αμείωτες συνεχίστηκαν οι επιθέσεις των στελεχών της ΝΔ προς τον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση μετά από τη συμφωνία για το Σκοπιανό, καθώς μετά από τον Μάκη Βορίδη και ο Νίκος Δένδιας υπογράμμισε το κενό στην συγκυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ για να περάσει η συμφωνία.

Όπως μεταφέρει το ΑΜΠΕ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ δήλωσε πως «δεν πρόκειται να πω τίποτα για μια συμφωνία το περιεχόμενο της οποίας δεν γνωρίζω. Όμως, γιατί ο πρωθυπουργός επέλεξε να κάνει μυστική διπλωματία; Με ποια εξουσιοδότηση το κάνατε; Το πολίτευμα μας είναι η προεδρευομένη κοινοβουλευτική δημοκρατία και εφόσον ο πρωθυπουργός απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της Βουλής, μπορεί να προχωρήσει σε συμφωνία. Στη περίπτωση όμως, που ο κυβερνητικός εταίρος τοποθετήθηκε κατά των όσων πράττει ο πρωθυπουργός, και πλέον δεν στηρίζει, υπάρχει προηγούμενο και είναι δικό σας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ Δένδιας, με αφορμή τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της 4ης Αξιολόγησης.

« Το 2015, όταν απεπέμφθει ο τότε υπουργός Οικονομικών, ο κ. Βαρουφάκης, και μετά το Δημοψήφισμα, που ο πρωθυπουργός αισθάνθηκε ότι δεν απολαμβάνει την εμπιστοσύνη, ήρθε στη Βουλή και ζήτησε εξουσιοδότηση για να διαπραγματευτεί η κυβέρνηση του.

Μη έχοντας ο κ. Τσίπρας τη βεβαιότητα στήριξης της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας αισθάνθηκε την ανάγκη να έρθει στη Βουλή και με τυπικό νόμο να ζητήσει να του δοθεί η δυνατότητα να διαπραγματευτεί», τόνισε ο κ Δένδιας και πρόσθεσε:

«Τώρα, με δεδηλωμένη την ευθεία αντίθεση του κυβερνητικού εταίρου, αισθάνεται ότι μπορεί να προχωρήσει τη συμφωνία; Τι άλλαξε από τότε;»

«Ο πρωθυπουργός λειτούργησε και λειτουργεί εκτός ορίων του ισχύοντος πολιτεύματος», κατέληξε ο κ Δένδιας.

Αν σου άρεσε κάνε