Βενιζέλος για Σκοπιανό: Δεσμεύτηκε η χώρα με τακτικισμούς

Βενιζέλος για Σκοπιανό: Δεσμεύτηκε η χώρα με τακτικισμούς

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 21:37 Δημιουργία 13/06/18, 21:31

Διπλό μέτωπο κατά της κυβέρνησης, για τη συμφωνία στο Σκοπιανό αλλά και για την προαπαιτούμενα μέτρα, άνοιξε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά την τοποθέτηση του στην Ολομέλεια της Βουλής για το πολυνομοσχέδιο την Τετάρτη.

Για τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης είπε πως «η Βουλή των Ελλήνων δυστυχώς θα επιληφθεί εκ των υστέρων στη συμφωνία με την ΠΓΔΜ, όταν θα έχουν δημιουργηθεί νομικές και πολιτικές καταστάσεις που δεν θα μπορούν να ανατραπούν στη φάση της κύρωσης της συμφωνίας μετά από κάποιους μήνες».

«Η κυβέρνηση δέσμευσε τη χώρα στα μάτια της διεθνούς κοινότητας με τακτικισμούς», είπε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ενώ την κατηγόρησε ότι δεν άφησε περιθώρια βελτιώσεων.

Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος εξαπέλυσε επίθεση και στους ΑΝΕΛ που διαφωνούν μεν με τη συμφωνία, αλλά στηρίζουν τον πρωθυπουργό που την υπογράφει.

Για τα προαπαιτούμενα

Από την άλλη πλευρά ξέσπασε άγρια κόντρα ανάμεσα στον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο. «Τα δώσατε όλα, σηκώσατε και τα πόδια δυστυχώς» είπε ο κ. Βενιζέλος αναφορικά με τα υπερπλεονάσματα, με τα οποία δεσμεύτηκε η κυβέρνηση απέναντι στους εταίρους. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο τέλος ζήτησε να διαγραφεί η επίμαχη φράση από τα πρακτικά.

«Είναι προφανές πως δεν με παρακολουθήσατε αυτές τις μέρες, ούτε εμένα ούτε τον κ. Χουλιαράκη» ήταν η απάντηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου. «Το κομμάτι της ομιλίας σας για το υπερπλεόνασμα είναι άστοχο, δεν βασίζεται σε τίποτα» τόνισε στη συνέχεια. «Δεν έχουμε αυτό τον στόχο για να μοιράσουμε μετά επιδόματα. Φτιάχνουμε δημοσιονομικό χώρο, τον οποίο μπορείτε να τον ξοδέψετε» κατέληξε ο κ. Τσακαλώτος.

Αν σου άρεσε κάνε