Χαμός στην Ολομέλεια με «χοντρό» επεισόδιο Μπαρμπαρούση

Χαμός στην Ολομέλεια με «χοντρό» επεισόδιο Μπαρμπαρούση

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 12:26 Δημιουργία 15/06/18, 11:24

Ένα ακόμη απίστευτο επεισόδιο σημειώθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής με πρωταγωνιστή βουλευτή της Χρυσής Αυγής, το οποίο προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του Νίκου Βούτση, καθώς και την ηχηρή καταδίκη σύσσωμης της αντιπολίτευσης, με αποτέλεσμα την αποβολή του κόμματος από τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας της ΝΔ κατά της κυβέρνησης για τη συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ ως προς το Σκοπιανό.

Συγκεκριμένα, ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης προέτρεψε τον στρατό να συλλάβει τον πρωθυπουργό, τον υπουργό Άμυνας και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Άμεση και οργισμένη ήταν η αντίδραση του προέδρου της Βουλής, ο οποίος δήλωσε σχετικά: «Έπεσαν οι μάσκες. Η Χρυσή Αυγή κάλεσε σε στρατιωτικό πραξικόπημα. Πρόκειται για σχεδιασμένη κλιμάκωση με στόχο βίαια επεισόδια και διχασμό».

«Θέλω να είμαι σαφής και δίκαιος γιατί είναι κρίσιμη στιγμή», σημείωσε ο κ. Βούτσης, τονίζοντας ότι «βρισκόμαστε σε κλιμάκωση του λόγου από τη Χρυσή Αυγή, η οποία είναι σχεδιασμένη διχαστική και θέλει να προκαλέσει διχασμό στον ελληνικό λαό και ταραχή»

«Παίρνω την ευθύνη να εισηγηθώ στην Ολομέλεια να μην μιλήσει κανείς βουλευτής της Χρυσής Αυγής μέχρι το τέλος της διαδικασίας. Να μην έχουν το προνόμιο που δίνει αυτή η αίθουσα στην παρουσία τους», είπε ο κ. Βούτης και έκανε λόγο για «μήνυμα ενότητας,δημοκρατικής ευασθησίας και καταδίκης του φασισμού».

Σημειώνεται πως η εισήγηση του προέδρου της Βουλής έγινε δεκτή από την Ολομέλεια.

«Καταδικάζουμε τα όσα ακούστηκαν με τον πιο έντονο τρόπο, ξεπερνούν κάθε φαντασία, θα πρέπει να εφαρμοστεί ο Κανονισμός της Βουλής», είπε από την πλευρά του ο Κωστής Χατζηδάκης, σχολιάζοντας το περιστατικό.

Την ίδια ώρα, τα κόμματα ζήτησαν να μην διαγραφούν από τα πρακτικά όσα είπε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, με τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου να δηλώνει ότι τα πρακτικά αυτά είναι τεκμήρια για τους ιστορικούς του μέλλοντος και ο ναζισμός δεν πρέπει να έχει το προνόμιο της λήθης.

Αν σου άρεσε κάνε