«Θηλιά» για τα επόμενα 39 χρόνια προανήγγειλε ο Ρέγκλινγκ!

«Θηλιά» για τα επόμενα 39 χρόνια προανήγγειλε ο Ρέγκλινγκ!

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 12:00 Δημιουργία 15/06/18, 11:56

Υπό τον έλεγχο της ΕΕ για τα επόμενα 39 χρόνια, μέχρι δηλαδή το 2059 (!), θα βρίσκεται η Ελλάδα, όπως προανήγγειλε ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ μετά το πέρας της συνάντησής του με τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Ο Ρέγκλινγκ τόνισε πως η μεταμνημονιακή εποπτεία δεν συνοδεύεται από νέο μνημόνιο, καθώς δεν προβλέπει νέα μέτρα, ωστόσο εξήγησε ότι η ΕΕ θα ελέγχει την τήρηση των συμφωνηθέντων μέχρι το 2059.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι έλαβε τη διαβεβαίωση της κυβέρνησης για προσήλωση στις μεταρρυθμίσεις.

«Υπήρχε ανησυχία από τις αγορές και κάποια Ευρωπαϊκά κοινοβούλια για πισωγύρισμα στις μεταρρυθμίσεις, αλλά μετά την επίσκεψη στην Αθήνα διαπίστωσα για άλλη μια φορά τη δέσμευση της κυβέρνησης στη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων. Είναι σαφής η δέσμευση της κυβέρνησης ότι δεν θα κάνει πίσω, δεν έχω καμία ένδειξη για το αντίθετο», δήλωσε ο επικεφαλής του ESM.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η τελευταία δόση από τον ESM για την 4η αξιολόγηση θα είναι της τάξης των 10-12 δισ. ευρώ και το ποσό αυτό θα χρησιμοποιηθεί ως επί το πλείστον για «μαξιλάρι ασφαλείας» (cash buffer) μετά το πρόγραμμα, προκειμένου να καθησυχαστούν οι αγορές ότι δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα ρευστότητας η Ελλάδα.

Αν σου άρεσε κάνε