Για εσχάτη προδοσία ερευνάται ο Μπαρμπαρούσης

Για εσχάτη προδοσία ερευνάται ο Μπαρμπαρούσης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 19:37 Δημιουργία 15/06/18, 17:03

Παραγγελία για το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας, που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος, έδωσε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Ζαχαρής στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλία Ζαγοραίο για τις απίστευτες δηλώσεις του Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση, ο οποίος προέτρεψε το στρατό να συλλάβει τους κκ. Τσίπρα, Καμμένο και Παυλόπουλο.

Μάλιστα, ο ίδιος συνελήφθη, καθώς επέστρεφε σπίτι του, όπως λένε οι πληροφορίες.

Νωρίτερα, όπως έγινε γνωστό, με απόφασή του ο Νίκος Μιχαλολιάκος έθεσε εκτός της ΚΟ της Χρυσής Αυγής τον Μπαρμπαρούση.

Στην επιστολή του προς τον Νίκο Βούτση ο Μιχαλολιάκος σημειώνει πως οι δηλώσεις Μπαρμπαρούση είναι «εκτός γραμμής του κόμματος».

Από την πλευρά τους, οι κκ. Καμμένος και Κουβέλης προσκόμισαν το μεσημέρι της Παρασκευής οπτικοακουστικό υλικό με τη σημερινή ομιλία του Μπαρμπαρούση στη Βουλή.

Την ώρα που το κλίμα είναι ιδιαίτερα τεταμένο στη Βουλή, με το ΚΚΕ δε να αποχωρεί από τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας της ΝΔ, το πολιτικό θερμόμετρο έχει ανέβει κατακόρυφα στον απόηχο της πρωτοφανούς ομιλίας του Μπαρμπαρούση.

Η κυβέρνηση δια στόματος του Δημήτρη Τζανακόπουλου, επέρριψε ευθύνες στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την αποθράσυνση της Χρυσής Αυγής.

«Είναι πλέον φανερό πως η ΝΔ έχει ανοίξει με την στάση της το κουτί της Πανδώρας. Έχει απελευθερώσει τα πιο αντιδραστικά αντανακλαστικά ακραίων κύκλων και έχει νομιμοποιήσει το τέρας του εθνικισμού. Ακραίες ιδεολογίες που μέχρι πριν από λίγο καιρό θεωρούνταν νεκρές βρήκαν την ευκαιρία να αναστηθούν χάρη στα μισαλλόδοξα κηρύγματα του κυρίου Μητσοτάκη και ηγετικών κύκλων της Νέας Δημοκρατίας. Πριν από λίγη ώρα ο Χρυσαυγίτης Μπαρμπαρούσης από το ιερό βήμα της Βουλής των Ελλήνων κάλεσε τον Ελληνικό Στρατό σε πραξικόπημα. Είναι η πρώτη φορά από το 1974 που τέτοια πράγματα ακούγονται στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Η ευθύνη για την αποθράσυνση του εθνικιστικού εσμού βαραίνει αποκλειστικά τον κ. Μητσοτάκη», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε δήλωσή του.

Απαντώντας, πηγές της Πειραιώς επισημαίνουν πως η κυβέρνηση βρίσκεται σε πανικό και έχει περάσει στην παράκρουση.

Μιλώντας από το περιστύλιο της Βουλής, η Μαρία Σπυράκη τόνισε πως «η ΝΔ, παρά τις προκλήσεις, αντιμετωπίζει το σοβαρό εθνικό ζήτημα με νηφαλιότητα, υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα».

Μετά το πρωτοφανές επεισόδιο, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας με έκτακτη παρέμβασή του, ζήτησε την άσκηση ποινικών διώξεων κατά του Μπαρμπαρούση, αλλά και του συνόλου της κοινοβουλευτικής ομάδας της Χ.Α.

Ο κ. Καμμένος τόνισε ότι θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη για το σοβαρό ποινικό αδίκημα, που όπως είπε διέπραξαν με βαριά προσβολή των Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίες ορκίζονται στο Σύνταγμα και προστατεύουν το Πολίτευμα της χώρας.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας δήλωσε ότι τόσο ο Μπαρμπαρούσης όσο και οι υπόλοιποι βουλευτές της Χρυσής Αυγή παραβίασαν τα άρθρα του Ποινικού Κώδικα περί εσχάτης προδοσίας και προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας, ζητώντας ξεκάθαρα την παρέμβαση της Δικαιοσύνης και την ταυτόχρονη λήψη μέτρων από τη Βουλή.

«Ζητώ να ασκηθεί άμεσα ποινική δίωξη κατά του κ. Μπαρμπαρούση και της Χρυσής Αυγής και να εγκρίνει η Βουλή την άμεση άρση της βουλευτικής ασυλίας. Δεν μπορούμε να παίζουμε με το πολίτευμα της χώρας και τις Ένοπλες Δυνάμεις», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε: «την ποινική δίωξη θα την ασκήσει η Δικαιοσύνη, εμείς αναφέρουμε το αίτημα του ΥΠΕΘΑ και θα ζητήσω να υπάρξουν άμεσες ενέργειες ή τουλάχιστον ανάκληση από την Χ.Α.Δεν μπορεί να αφήνεται οποιαδήποτε σκιά πάνω από τις Ένοπλες Δυνάμεις», κατέληξε.

Αν σου άρεσε κάνε