Τα δώσατε όλα για το Σκοπιανό, τόνισε ο Σαμαράς

Τα δώσατε όλα για το Σκοπιανό, τόνισε ο Σαμαράς

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 15:49 Δημιουργία 16/06/18, 15:16

«Εγώ ήμουν και είμαι αντίθετος με τη χρήση του όρου "Μακεδονία"» τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς στην ομιλία του για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης από τη ΝΔ, με τον πρώην πρωθυπουργό να χρησιμοποιεί υψηλούς τόνους κατά της συμφωνίας της κυβέρνησης με την ΠΓΔΜ.

«Εγώ πολέμησα για το Σκοπιανό, εσείς τα δώσατε όλα»,ανέφερε ο κ. Σαμαράς, προσθέτοντας ότι υπάρχει «ανύπαρκτη νομιμοποίηση» για το θέμα και δήλωσε ότι συκοφαντείται από τα παπαγαλάκια της κυβέρνησης.

«Εγώ δεν δημιούργησα το πρόβλημα, το πρόβλημα το δημιούργησε ο Στάλιν και ο Τίτο και ξέσπασε πολιτικά όταν διαλύθηκε η Γιουγκοσλαβία», υποστήριξε για να συμπληρώσει ότι όπως είπε υπερασπίστηκε την Εθνική γραμμή των Πολιτικών Αρχηγών.

«Από τη μία είμαστε όλοι εμείς που αντισταθήκαμε στον αλυτρωτισμό, και από την άλλη εσείς που τους τα δώσατε όλα» ανέφερε ο πρώην πρωθυπουργός και τόνισε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση: «Μην μας λέτε για εθνική γραμμή, ήσασταν πάντα αντίθετοι».

Αναφερόμενος στη συμφωνία, είπε πως αναγνωρίζει πλήρως τον αλυτρωτισμό, καθώς και «μακεδονική» εθνότητα και γλώσσα.

Κατηγόρησε επίσης τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα πως είπε ψέματα, καθώς όπως πρόσθεσε, το όνομα δεν είναι αμετάφραστο, ούτε και erga omnes.

Μιλώντας για τα Δυτικά Βαλκάνια, είπε πως θέμα χρόνου είναι να αναβιώσουν οι επιθετικοί αλυτρωτισμοί.

Εκτοξεύοντας βολές στον Πρωθυπουργό, ανέφερε πως «εσείς κ. Τσίπρα δεν γίνατε φυλοδυτικός ξαφνικά, ένας απλός yesman καταντήσατε».

Τόνισε επιπλέον πως «εμείς θα παραμείνουμε ενωμένοι κ. Τσίπρα» και υπογράμμισε ότι «η Ν.Δ. δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ», ενώ επεσήμανε πως «στηρίζω πλήρως τον Κυριάκο Μητσάκη».

«Είστε ηθικά, πολιτικά και ιδεολογικά ασπόνδυλοι» συνέχισε ο κ. Σαμαράς και καταλήγοντας τόνισε: «Ο κόσμος σας έχει καταλάβει, ετοιμαστείτε να λογοδοτήσετε».

Αν σου άρεσε κάνε