Νόμπελ πολιτικής απάτης από Τσίπρα και Καμμένο, τόνισε ο Μητσοτάκης

Νόμπελ πολιτικής απάτης από Τσίπρα και Καμμένο, τόνισε ο Μητσοτάκης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 19:46 Δημιουργία 16/06/18, 19:08

Λάβρος κατά της κυβέρνησης για τις διαφωνίες ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στο κρίσιμο ζήτημα της συμφωνίας του Σκοπιανού εμφανίστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας το απόγευμα του Σαββάτου.

Ο πρόεδρος της ΝΔ προχώρησε σε «σφυροκόπημα» των ΑΝΕΛ και του Πάνου Καμμένου, τονίζοντας ότι και μόνο για τη μνημειώδη ομιλία Καμμένου άξιζε η πρόταση μομφής, προσθέτοντας ότι τέτοιο ρεσιτάλ υποκρισίας δεν έχει ξαναδεί η Βουλή.

Η συνεδρίαση, συνέχισε,, είναι από τις κρισιμότερες των τελευταίων ετών. Η κυβέρνηση καλείται να λογοδοτήσει για τη σύμπτωση ενός τέταρτου μνημονίου και μιας βαριάς πολιτικής ήττας.

«Σήμερα υποθηκεύετε όλοι σας το μέλλον της χώρας όχι μόνο στην οικονομία, αλλά και στα εθνικά θέματα. Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να σας σταματήσουμε, για να βάλουν οι εκλογές τέλος στην ανεύθυνη πορεία σας», υπογράμμισε.

«Τρία χρόνια τώρα αντιπολιτευθήκαμε υπεύθυνα αν και έχουν γίνει πολλά που δικαιολογούν κατάθεση πρότασης δυσπιστίας, σημείωσε. Επιλέξαμε να την ενεργοποιήσουμε τώρα με έναν σκοπό: Να θέσουμε όλους τους βουλευτές προ των ευθυνών τους σε μια κρίσιμη συγκυρία. Ψήφος κατά της πρότασης δυσπιστίας είναι ψήφος υπέρ της συμφωνίας Τσίπρα-Ζάεφ αύριο. Ψηφίζοντας όχι – και αναφέρομαι ειδικά στους βουλευτές των ΑΝΕΛ – βγάζετε ατομικό εισιτήριο για τις Πρέσπες», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι έπαιξε μικροπολιτικά παιχνίδια με τα εθνικά θέματα. Όπως είπε, έδωσε μια κακή συμφωνία με τα Σκόπια για να αποσπάσει κάποιες διευκολύνσεις στο μέτωπο της οικονομίας. Κύριος στόχος του ήταν να δημιουργήσει πρόβλημα στους πολιτικούς του αντιπάλους και ειδικά στην αξιωματική αντιπολίτευση.

«Ο κ. Τσίπρας», τόνισε, «ουδέποτε επεδίωξε οποιαδήποτε συναίνεση με τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Εκανε μυστική διπλωματία και υπονοούμενα αντί για υπεύθυνη ενημέρωση ενώ περιφρόνησε και τους πολίτες που εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους , αποκαλώντας τους "όχλο"».

«Εμείς», συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης, «βάλαμε τις κόκκινες γραμμές. Το "ναι" που είπατε στη Μακεδονία του Ιλιντεν το πήρατε άρον άρον πίσω μετά από δική μας πίεση. Ήταν ανεξήγητη η βιασύνη, προφανώς λόγο ΝΑΤΟ», σημείωσε.

«Επιχειρείτε έναν συμψηφισμό εντυπώσεων. Θέλετε οι αντιδράσεις για το Σκοπιανό, που ίσως προέρχονται από ανθρώπους που δεν σας ψηφίζουν, να καλύψουν το τέταρτο μνημόνιο, τις μειώσεις στις συντάξεις και τις αυξήσεις στις εισφορές.», υπογράμμισε. Μια άλλη εξήγηση, συμπλήρωσε, είναι ότι ο κ. Τσίπρας τρέχει για τις ατζέντες άλλων που τον βρήκαν εύκολο για να κλείσει τις εκκρεμότητες.

Η Ιστορία θα γράψει τελικά ότι εσείς θα πείτε ναι εκεί που όλοι οι προκάτοχοί σας είχαν πει όχι, τόνισε, καταλογίζοντας μεγάλες υποχωρήσεις στην εθνική γραμμή.

Αναφερόμενος στο σημερινό δημοσίευμα του Foreign Polilcy, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε «επειδή ακούω και διάφορα για Νόμπελ Ειρήνης, στους κυρίους Τσίπρα και Καμμένο ταιριάζει το Νόμπελ πολιτικής απάτης».

Ακόμα,επεσήμανε πως η συμφωνία παράγει τετελεσμένα που πολύ δύσκολα θα αλλάξουν στο μέλλον.

«Όλοι εσείς που θα ψηφίσετε όχι στην πρόταση δυσπιστίας ψηφίζετε ναι στη νομική κατοχύρωση των γειτόνων μας, όχι να αυτοπροσδιορίζονται οι ίδιοι ως Μακεδόνες, αλλά να αναγνωρίζονται ως Μακεδόνες από όλους. Και από την Ελλάδα», συνέχισε ο πρόεδρος της Ν.Δ.

Ανέφερε εξάλλου πως το erga omnes σε ό,τι αφορά την ονομασία δεν διασφαλίζεται. «Με τη συμφωνία που υπογράφετε ακόμα κι αν Μακεδόνες κατοικούν σε δύο κράτη, το έθνος τους θα είναι ένα. Έχετε καταλάβει τι κάνετε κ.Τσίπρα;», διερωτήθηκε και έκανε λόγο για ενίσχυση του αλυτρωτισμού.

Συνεχίζοντας την επίθεση κατά της κυβέρνησης, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε πως «είστε μια κοινοπραξία πολιτικού κυνισμού ικανή για τα πάντα».

Απαντώντας στην κριτική που ασκήθηκε στη ΝΔ για τα όσα έκαναν προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ στο παρελθόν, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως «είναι αδιανόητο να προσπαθείτε να συμψηφίσετε τις υποχωρήσεις που κάνετε σήμερα με αποσπασματικές διαρροές για πράγματα που ειπώθηκαν σε διάφορες συζητήσεις αλλά δεν κατέληξαν σε κείμενο.»

«Έχω πει ότι δεν θα επιτρέψω να διχάσετε τους Έλληνες για να ενώσετε τους Σκοπιανούς. Αλλά δεν θα επιτρέψω και στους Έλληνες να διχαστούν μεταξύ τους. Για μένα το "ή εμείς ή αυτοί" είναι ολέθριο» πρόσθεσε.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε πως «προειδοποιώ για άλλη μια φορά πως το να υπογραφεί αύριο αυτή η συμφωνία καθιστά πολύ δύσκολη την ανατροπή των συνεπειών της στο μέλλον. Η ευθύνη σας είναι βαριά, η ψήφος σας αφορά την Ελλάδα και τα εθνικά συμφέροντα. Η Ελλάδα διαθέτει υγιείς, προοδευτικές δυνάμεις, Αξίζουμε και μπορούμε καλύτερα από αυτή την κυβέρνηση, που πρέπει να φύγει πριν κάνει κι άλλη ζημιά, αυτή τη φορά εθνική, στην χώρα» κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

Αν σου άρεσε κάνε