ΑΝΕΛ: Ένας ένας προς την έξοδο «αδειάζοντας» Καμμένο

ΑΝΕΛ: Ένας ένας προς την έξοδο «αδειάζοντας» Καμμένο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 15:02 Δημιουργία 18/06/18, 14:40

Εντείνεται η πολιτική κρίση, που έχει ξεσπάσει στους ΑΝΕΛ, στον απόηχο των χειρισμών του Πάνου Καμμένου όσον αφορά τη συμφωνία εκχώρησης του ονόματος «Μακεδονία» στα Σκόπια.

Μετά τη διαγραφή του Δημήτρη Καμμένου, ο οποίος ψήφισε την πρόταση μομφής της ΝΔ, και την αποχώρηση της Μανταλένας Παπαδοπούλου, ο αναπληρωτής γραμματέας υγείας των ΑΝΕΛ, Μανώλης Αλιφιεράκης έθεσε εαυτόν εκτός της παράταξης, ζητώντας από τον μικρό κυβερνητικό εταίρο να κάνει δεκτή την παραίτησή του τόσο από την θέση που του έχει ανατεθεί όσο και από την θέση του απλού μέλους του κόμματος.

Μάλιστα, ο κ. Αλιφιεράκης δηλώνει στην επιστολή παραίτησης πως λαμβάνει αποστάσεις από τους χειρισμούς του κ. Καμμένου ως προς το ζήτημα του ονόματος της ΠΓΔΜ.

Αναλυτικά, η επιστολή έχει ως εξής:

«Προς κ. Καμμένο Παναγιώτη

Θέμα : υποβολή παραίτησης

Κύριε πρόεδρε

Σας παρακαλώ να δεχθείτε την παραίτηση μου από την θέση του αναπληρωτή γραμματέα υγείας των Αν. Ελ, καθώς και την θέση απλού μέλους του κόμματος σας.

Με τον τρόπο αυτό θέλω να διαχωρίσω την θέση μου σχετικά με τους χειρισμούς σας στο εθνικό θέμα της Μακεδονίας μας.

Ήλθα στο κόμμα σας πιστεύοντας στις αρχές σας, τις ικανότητες και την βούληση σας να κυβερνηθεί σωστά η χώρα.

Στην πορεία διαπίστωσα σοβαρές υποχωρήσεις από τις θέσεις των ανεξαρτήτων ελλήνων . Σε θέματα εθνικά, θέματα παιδείας, μεταναστευτικής πολιτικής.

Πιστεύω στην εθνική συμφιλίωση , στην πολιτική και οικονομική κάθαρση, όμως σε πολλές περιπτώσεις από την άλλη πλευρά της συγκυβέρνησης δεν έγιναν σεβαστές οι δικές μας ευαισθησίες ή εσείς δεν επιμείνατε αρκετά.

Τα τελευταία γεγονότα ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Μανώλης Ι.Αλιφιεράκης».

Αν σου άρεσε κάνε