Να τοποθετηθεί ο Μητσοτάκης για το δημοσίευμα της FAZ, ζητά το Μαξίμου

Να τοποθετηθεί ο Μητσοτάκης για το δημοσίευμα της FAZ, ζητά το Μαξίμου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 16:43 Δημιουργία 18/06/18, 16:33

Ακόμα μια επιθετική ανακοίνωση για τον Κυριάκο Μητσοτάκη εξέδωσε το μεσημέρι της Δευτέρας το Μέγαρο Μαξίμου για το Σκοπιανό, με τους συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα να ζητούν από τον πρόεδρο της ΝΔ να τοποθετηθεί για το σημερινό δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung επί της συμφωνίας με την ΠΓΔΜ.

Από το Μαξίμου σημειώνουν πως εάν το δημοσίευμα αληθεύει, τότε ο κ. Μητσοτάκης «είναι όχι μόνο πατριδοκάπηλος, αλλά και τσάμπα μάγκας».

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, κυβερνητικοί αξιωματούχοι υποστηρίζουν πως το ρεπορτάζ αναφέρει χαρακτηριστικά: «Πηγές στο Βερολίνο διαβεβαιώνουν ότι ο Μητσοτάκης έχει δεσμευτεί επανειλημμένως ότι ως πρωθυπουργός δεν θα ακύρωνε μια συμφωνία στο ονοματολογικό».

Επιπλέον, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης φέρεται να είπε ότι «πρέπει να επιδείξει αντιπαλότητα, προκειμένου να μην χάσει τη δεξιά πτέρυγα του κόμματός του, αλλά και για να αποτρέψει τη δημιουργία νέου κόμματος στα δεξιά της ΝΔ. Σε περίπτωση που τα είπε όντως αυτά ο Μητσοτάκης, η ιδιαίτερα επιθετική του στάση έναντι της συμφωνίας προκαλεί έκπληξη».

Οι συνεργάτες του πρωθυπουργού υπογραμμίζουν ότι ο κ. Μητσοτάκης «πρέπει να απαντήσει με παρρησία:

1) Ισχύει ότι έχει δεσμευθεί επανειλημμένως πως "δεν θα ακυρώσει μια συμφωνία στο ονοματολογικό";

2) Ισχύει ότι ομολόγησε εκτός συνόρων πως κρατά αυτή τη στάση στη συμφωνία με την πΓΔΜ "προκειμένου να μην χάσει τη δεξιά πτέρυγα του κόμματος του αλλά και για να αποτρέψει τη δημιουργία νέου κόμματος στα δεξιά της ΝΔ";».

Αν σου άρεσε κάνε