Με δημοσκοπικό «αέρα» η περιοδεία Μητσοτάκη στη Βόρεια Ελλάδα

Με δημοσκοπικό «αέρα» η περιοδεία Μητσοτάκη στη Βόρεια Ελλάδα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 08:18 Δημιουργία 19/06/18, 08:06
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Η κεφαλαιοποίηση των πολιτικών κερδών από τη σθεναρή στάση που επέδειξε στο Σκοπιανό, είναι τώρα ο στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος επιμένει ότι οι κ.κ. Τσίπρας και Καμμένος είχαν εξαρχής συμφωνήσει στην παράδοση του ονόματος "Μακεδονία" στους Σκοπιανούς.

Σύμφωνα, με πληροφορίες του Χrimaonline.gr, ο πρόεδρος της ΝΔ ετοιμάζει μία σειρά περιοδειών σε μεγάλες πόλεις της Βορείου Ελλάδας, ξεκινώντας από τη Θεσσαλονίκη και το Κιλκίς, όπου θα μεταβεί αύριο, Τετάρτη.

Επόμενος σταθμός του είναι η Καβάλα (στα τέλη του μήνα), ενώ το πρόγραμμά του περιλαμβάνει και επισκέψεις σε Φλώρινα και Καστοριά.

Στο πλαίσιο των επισκέψεων αυτών, θα δεχθεί εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και των παραγωγικών τάξεων των νομών αυτών, θα προβάλλει το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ, ενώ θα εξηγήσει τη θέση του στο Σκοπιανό.

Θα ασκήσει εκ νέου δριμεία κριτική στους χειρισμούς της κυβέρνησης, δίνοντας έμφαση εκτός από το όνομα και στα ζητήματα της συμφωνίας που αφορούν τα βιβλία, τις εμπορικές χρήσεις, αλλά και στην εθνότητα που αναγνωρίζει το κείμενο, που υπεγράφη στις Πρέσπες.

Στη ΝΔ, η πλειονότητα των μελών της κοινοβουλευτικής ομάδας εκτιμά ότι οι χειρισμοί του κόμματος ήταν άρτιοι και πως το μήνυμα που εξέπεμψε ο κ. Μητσοτάκης ήταν απολύτως σαφές. Η εκπρόσωπος της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, επανέλαβε και χθες την κάθετη διαφωνία του κόμματος με την συμφωνία αυτή, τονίζοντας παράλληλα ότι το κείμενο που υπέγραψε ο κ. Κοτζιάς παρουσία του κ. Τσίπρα "παράγει αποτελέσματα, τα οποία είναι πολύ δύσκολο να ανατραπούν στο μέλλον".

Επίσης, η ΝΔ διέψευσε κατηγορηματικά δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας FAZ ότι δήθεν ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε για τη συμφωνία άλλες θέσεις στο εξωτερικό και άλλες στο εσωτερικό της χώρας.

Την ίδια ώρα, στην αξιωματική αντιπολίτευση έχουν σταθερά στραμμένο το βλέμμα τους στις εξελίξεις στο εσωτερικό των ΑΝΕΛ, από όπου συνεχίζονται οι αποχωρήσεις κομματικών στελεχών. Μετά τον Δημήτρη Καμμένο (για τον οποίο ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου της ΝΔ κ. Στέλιος Πέτσας είπε χθες ότι δεν τίθεται θέμα... μεταγραφής του) και τη μέχρι πρότινος εκπρόσωπο του κόμματος Μανταλένα Παπαδόπουλου, αποχώρησαν από το κόμμα πολλά στελέχη του στην Βόρεια Ελλάδα, τα οποία θα επιδιώξει να προσεγγίσει πολιτικά η ΝΔ.

Σε ό,τι αφορά τις πολιτικές εξελίξεις, στη ΝΔ εκτιμούν ότι οι έντονοι κραδασμοί που έχουν προκληθεί στην συγκυβέρνηση εξαιτίας του Σκοπιανού, είναι πιθανόν να φέρουν πιο κοντά τις εκλογές και συγκεκριμένα μέσα στο φθινόπωρο του τρέχοντος έτους...

Αν σου άρεσε κάνε