Φίλης: Ο Δ. Κουφοντίνας κάνει χρήση νόμιμων διατάξεων

Φίλης: Ο Δ. Κουφοντίνας κάνει χρήση νόμιμων διατάξεων

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 10:16 Δημιουργία 19/06/18, 10:10

Ο Δ. Κουφοντίνας «έχει δικαίωμα να κάνει χρήση των νόμιμων διατάξεων», δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης για την 48ωρη άδεια που χορηγήθηκε στον καταδικασμένο σε 11 φορές ισόβια για την υπόθεση της τρομοκρατικής οργάνωσης «17Ν».

«Ο νόμος της κυβέρνησης Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, με υπουργό Δικαιοσύνης τον Θανάση Κανελλόπουλο, ισχύει για όλους όσοι έχουν το δικαίωμα να πάρουν άδεια, έτσι πήρε και ο Κουφοντίνας», ανέφερε ο κ. Φίλης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Είπα ότι είναι εκτελεστής, είναι εγκληματίας, έχει δικαστεί για τις ενέργειές του, και έχει δικαίωμα να κάνει χρήση των νομίμων διατάξεων. Η πολιτεία δεν υποχωρεί, εφαρμόζει τον νόμο σε όλους, εδώ δίνουν άδεια σε εμπόρους ναρκωτικών» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για το γεγονός ότι υπάρχουν συγγενείς των θυμάτων του Δ. Κουφοντίνα που τον βλέπουν να κυκλοφορεί ελεύθερος, ο πρώην υπουργός απάντησε: «Να πάμε σε κάποιο ουσιαστικό θέμα της πολιτικής ζωής; Το θέμα είναι να τηρηθεί η νομιμότητα… Δεν είμαι συνήγορος».

Σε ό,τι αφορά τη συμφωνία με τα Σκόπια ο κ. Φίλης ανέφερε πως «η κυβέρνηση λύνει προβλήματα επ’ ωφελεία του έθνους και του λαού». Όπως είπε, η κυβέρνηση «έλυσε το πρόβλημα που αφορά την εξομάλυνση με τη μικρή βόρεια χώρα, την ΠΓΔΜ». «Τα προβλήματα μπορούν να έρθουν από την ισχυρή Τουρκία, όχι από την ανίσχυρη ΠΓΔΜ. Αλλάξαμε την ονομασία χωρίς πόλεμο» πρόσθεσε.

Είπε ακόμα ότι η στάση του Πάνου Καμμένου είναι «θέση ευθύνης», καθώς λέει ότι θα καταψηφίσει τη συμφωνία, και όχι ότι θα ρίξει την κυβέρνηση.

Αντίθετα, όπως υποστήριξε, «ασκείται πίεση με τρόπο αδίστακτο από τη Ν.Δ., και δυστυχώς και από την κ. Γεννηματά για να υπάρξει κοινοβουλευτική κρίση» είπε.

Αν σου άρεσε κάνε