Ο Παππάς «ξόρκισε» και πάλι τις πρόωρες εκλογές

Ο Παππάς «ξόρκισε» και πάλι τις πρόωρες εκλογές

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 14:29 Δημιουργία 19/06/18, 14:25

Αρνητικός στο ενδεχόμενο για πρόωρες εκλογές εμφανίστηκε και πάλι ο Νίκος Παππάς, μιλώντας το πρωί της Τρίτης στην ΕΡΤ, εκφράζοντας την αισιοδοξία του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

«Είμαστε λίγες εβδομάδες πριν από το τελευταίο Eurogroup, που θα επικυρώσει τα μέτρα για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους και λίγες εβδομάδες πριν την ολοκλήρωση του Μνημονίου» είπε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής , σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση και ο ίδιος δεν βλέπουν πολιτικές αναταράξεις.

Αναφερόμενος στα εκλογικά σενάρια, ο κ. Παππάς απάντησε λέγοντας: «Θέλω να σας καλέσω να κάνετε μια δημοσιογραφική έρευνα, να πάτε στα φύλλα που προβλέπουν εκλογές και να δείτε πόσες φορές στο παρελθόν και με πόσες αφορμές και πόσες δυσοίωνες και καταστροφικές προβλέψεις έχουν προβλέψει προσφυγή στην κάλπη».

«Νόμοι και κανόνες στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο»

Σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες, ο κ. Παππάς μίλησε για «στρατηγική που βρίσκεται στη δικαίωσή της. Μπαίνουμε σ' έναν χώρο με νόμους και κανόνες, μετά από τρεις δεκαετίες ανομίας. Έχει δικαιωθεί μια προσπάθεια, όχι της κυβέρνησης, αλλά της κοινωνίας» ανέφερε.

Για τη μείωση του φόρου διαφήμισης στα κανάλια, είπε ότι έχει μπει πολύ ψηλά ο πήχης της απασχόλησης και της ποιότητας του παραγόμενου προγράμματος και πως στόχος είναι κανάλια βιώσιμα, και όχι κανάλια που λειτουργούν με δάνεια που δίνονταν με ένα τηλεφώνημα και με «αέρα».

Ανέφερε, επίσης, ότι με τα αδειοδοτημένα κανάλια, οι σταθμοί είναι 6 και οι εργαζόμενοι σε αυτούς 2.400, την ώρα που τώρα είναι 1.800.

«Δεν ήταν μία προσωπική υπόθεση του Νίκου Παππά. Ήταν μια συλλογική απόφαση της κυβέρνησης, στην οποία δείξαμε ότι ήμασταν αποφασισμένοι και την πήγαμε μέχρι το τέλος» πρόσθεσε ο υπουργός.

Όπως είπε, έχει μείνει μία πίκρα για όσα ακούστηκαν για το πρόσωπό του και υπήρξαν στιγμές που καλό θα ήταν να είχαν αποφευχθεί, αλλά, έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, δικαιώνουν την κυβέρνηση συνολικά.

Μιλώντας, τέλος, για την ΕΡΤ, υποστήριξε ότι έχει πάντα περιθώρια βελτίωσης, πάντως έχει σταθεί στα πόδια της με μεγάλες παραγωγές, αθλητικές δραστηριότητες κλπ, κι αυτό προβληματίζει κάποιους, ότι ο δημόσιος φορέας κάνει πράγματα που ιδιωτικοί φορείς δε μπορούν.

«Κάποιοι φαντασιώνονται έναν νέο Ιούνη του 2013, ο οποίος δεν υπάρχει περίπτωση να ξανάρθει» κατέληξε ο Νίκος Παππάς.

Αν σου άρεσε κάνε