Εκτεθειμένοι κυβέρνηση και Καμμένος με τις αποκαλύψεις περί ανταλλάγματος

Εκτεθειμένοι κυβέρνηση και Καμμένος με τις αποκαλύψεις περί ανταλλάγματος

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 14:13 Δημιουργία 20/06/18, 12:31

Πυκνώνουν τα σύννεφα πάνω από την Ηρώδου Αττικού στη «σκιά» των αποκαλύψεων ότι η κυβέρνηση έδωσε το όνομα «Μακεδονία», με αντάλλαγμα μία γενναία μείωση του χρέους.

Τα αποκαλυπτήρια έχουν ιδιαίτερα βαρύτητα, μεταξύ άλλων, γιατί γίνονται από στελέχη του κόμματος των ΑΝΕΛ, ο πρόεδρος του οποίου αν και έχει θέσει βέτο ως προς τη συμφωνία, εντούτοις δηλώνει πως στηρίζει την κυβέρνηση για την επίλυση του Σκοπιανού, τη στιγμή που οι βουλευτές του τον εγκαταλείπουν, «αδειάζοντας» τον για τους χειρισμούς του.

Στο πλαίσιο αυτό, την Τετάρτη έχει συγκληθεί εκτάκτως η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, ενώ επίκεινται δηλώσεις του κ. Καμμένου, στη Βουλή.

Υπενθυμίζεται ότι της ψήφισης της πρότασης δυσπιστίας της ΝΔ από τον Δημήτρη Καμμένο ακολούθησε ένα ντόμινο πολιτικών εξελίξεων, οι οποίες κορυφώνονται με τις δηλώσεις «βόμβα» του αντιπροέδρου της παράταξης, που έθεσε ζήτημα δεδηλωμένης, ενώ ξεκαθάρισε πως οι ΑΝΕΛ δεν θα στηρίξουν την κυβέρνηση σε περίπτωση ψήφου εμπιστοσύνης.

Σημειώνεται ότι τον χορό των αποκαλύψεων πρώτος έσυρε ο Δημήτρης Καμμένος, με τον Παναγιώτη Σγουρίδη ουσιαστικά να επιβεβαιώνει τα περί ανταλλάγματος.Όπως τόνισε ο ίδιος, «έγιναν κάποιες συζητήσεις και μπήκαν όλα στη ζυγαριά».

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του κόμματος, «το θέμα συζητήθηκε «σε πηγαδάκι την Κοινοβουλευτικής Ομάδας, χωρίς τον πρόεδρο και άλλους βουλευτές, αλλά δεν ετέθη στη συνεδρίαση», σημειώνοντας «ότι ειπώθηκαν και αυτά (σ.σ. περί οικονομικών ανταλλαγμάτων)). Ο κ. Σγουρίδης, ωστόσο, διέψευσε ότι συζητήθηκε πρόταση μομφής κατά του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά.

Επεσήμανε δε πως καταψηφίζοντας τη συμφωνία για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ, μπαίνει θέμα δεδηλωμένης, συμπληρώνοντας πως η θέση των ΑΝΕΛ είναι σταθερή και πως αν ξαναζητηθεί ψήφος εμπιστοσύνης, το κόμμα δεν θα τη δώσει.

Ο κ. Σγουρίδης τόνισε, επίσης, πως η παράταξη ζήτησε δημοψήφισμα, επισημαίνοντας ωστόσο ότι δεν μπορεί να το προκαλέσει, γι' αυτό ζητούν αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών στη σχετική ψηφοφορία στη Βουλή, για να πάρει - όπως είπε - όλος ο πολιτικός κόσμος την ευθύνη.

Αν σου άρεσε κάνε