Μίνι Σύνοδος Κορυφής για το προσφυγικό την Κυριακή

Μίνι Σύνοδος Κορυφής για το προσφυγικό την Κυριακή

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 15:05 Δημιουργία 20/06/18, 14:45

Σε μια μίνι Σύνοδος Κορυφής των ηγετών της ΕΕ που επηρεάζονται περισσότερο από τη μεταναστευτική και προσφυγική κρίση καλεί την ερχόμενη Κυριακή ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση την Τετάρτη.

«Ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ καλεί μία ομάδα ενδιαφερομένων χωρών σε άτυπη συνεδρίαση εργασίας για τα θέματα των μεταναστευτικών ροών και του ασύλου», σημειώνεται σχετικά χωρίς να έχει γίνει γνωστό το ποιοι ηγέτες θα κληθούν στις Βρυξέλλες.

Ευρωπαϊκή διπλωματική πηγή δήλωσε ότι στη συνεδρίαση θα συμμετάσχουν η Γερμανία, η Αυστρία, η Ιταλία, η Βουλγαρία, η Ισπανία και η Ελλάδα, ενώ άλλη διπλωματική πηγή ανέφερε ότι η Γαλλία θα πάρει επίσης μέρος στην άτυπη σύνοδο.

Σε δηλώσεις του νωρίτερα σήμερα ο Αυστριακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς ανέφερε ότι ενδέχεται να συναντηθεί με τη Γερμανίδα ομόλογο του Άγκελα Μέρκελ και άλλους Ευρωπαίους ηγέτες, μεταξύ των οποίων και της Ελλάδας, αυτή την εβδομάδα για να συζητήσουν τη μεταναστευτική πολιτική.

«Πρέπει να προετοιμαστούμε για το γεγονός ότι οι έλεγχοι στα εθνικά σύνορα θα ενισχυθούν σε όλη την Ευρώπη, ξεκινώντας από τη Γερμανία» είπε ο Κουρτς.

Υπενθυμίζεται πως το μεταναστευτικό προκαλεί κραδασμούς στην κυβέρνηση συνασπισμού στη Γερμανία λόγω της κόντρας που ξέσπασε για το ζήτημα μεταξύ των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) της Άγκελα Μέρκελ και της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU), αδελφού κόμματος του CDU.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας και επικεφαλής των Χριστιανοκοινωνιστών, Χορστ Ζεεχόφερ, έδωσε διορία έως τα τέλη Ιουνίου στην καγκελάριο Μέρκελ για να εξασφαλίσει συμφωνία με τους Ευρωπαίους συμμάχους της για πιο αυστηρούς ελέγχους των συνόρων. Σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA η ηγεσία του CSU πιστεύει πως οι μετανάστες, που έχουν καταγραφεί σε άλλες χώρες, θα πρέπει από 1ης Ιουλίου να επιστρέφονται στις άλλες χώρες, εάν δεν υπάρξει μία νέα συμφωνία σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Αν σου άρεσε κάνε