Καμμένος: Προαπαιτούμενο η πλειοψηφία των «180» για να στηρίξω Τσίπρα

Καμμένος: Προαπαιτούμενο η πλειοψηφία των «180» για να στηρίξω Τσίπρα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 15:55 Δημιουργία 20/06/18, 15:16

Την ώρα που το Μέγαρο Μαξίμου διαμηνύει πως θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης, αν οι ΑΝΕΛ επιμείνουν στο βέτο ως προς τη συμφωνία για το Σκοπιανό, ο Πάνος Καμμένος θέτει το ζήτημα της πλειοψηφίας των 180 ως προαπαιτούμενο για να στηρίξει τον Αλέξη Τσίπρα.

Ειδικότερα, μιλώντας στην ΚΟ του κόμματός του, μέσα σε ένα ιδιαίτερα βαρύ κλίμα, ο μικρός κυβερνητικός εταίρος τόνισε πως θα ζητήσει από τον πρωθυπουργό η έγκριση της συμφωνίας με την πΓΔΜ, όταν αυτή έρθει στη Βουλή, να γίνει με αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών.

Πάντως, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας προεξόφλησε για δεύτερη φορά «ναυάγιο», επισημαίνοντας πως η συμφωνία δεν θα έρθει προς κύρωση στη Βουλή, οπότε σε κάθε περίπτωση το θέμα των «180» ή «151» θα προκύψει, εάν και εφόδον προχωρήσουν οι σχετικές διαδικασίες στην πΓΔΜ.

Με την παράταξη να βρίσκεται σε κατάσταση έντονης κρίσης, ο κ. Καμμένος ακολούθησε την πεπατημένη των επικοινωνιακών ελιγμών, ρίχνοντας τα «φώτα» στις λαϊκές αντιδράσεις για τη συμφωνία εκχώρησης του ονόματος της «Μακεδονίας στα Σκόπια, ζήτησε εισαγγελική παρέμβαση για τις απειλές και πιέσεις που δέχονται στελέχη και βουλευτές των ΑΝΕΛ από «νεοφασίστες» και «μέλη εγκληματικών οργανώσεων», όπως είπε ο ίδιος χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος ανέφερε, επίσης, πως είναι στη διάθεση της Δικαιοσύνης τα κινητά τηλέφωνα των μελών των ΑΝΕΛ, ώστε να ελεγχθούν τα απειλητικά sms και e-mail.

Πατώντας πάνω στη «γραμμή» πρωθυπουργού και κυβέρνησης, επέρριψε ευθύνες στη ΝΔ για τη λαϊκή οργή.

Η δημιουργία κλίματος έρχεται από ΝΔ και Χρυσή Αυγή. Όμως οι ΑΝΕΛ δεν φυλλορροούν, τα ίδια λέγανε και το 2012 και το 2015«.

Διέψευσε δε τα σενάρια περί ανταλλάγματος του ονόματος με μία γενναία μείωση του χρέους, ενώ μόλις το πρωί της Τετάρτης τα επιβεβαίωσε ο αν Παναγιώτης Σγουρίδης. Ωστόσο, ο κ. Καμμένος άφησε αιχμές κατά των δημοσιογράφων όσον αφορά τις δηλώσεις του αντιπροέδρου του κόμματος.

«Δεν βάζουμε στην ζυγαριά τα εθνικά θέματα δεν συναλλασσόμαστε», είπε.

Αν σου άρεσε κάνε