Τσίπρας σε Παυλόπουλο: Συνεχίζουμε με δημοσιονομική ισορροπία και μεταρρυθμίσεις

Τσίπρας σε Παυλόπουλο: Συνεχίζουμε με δημοσιονομική ισορροπία και μεταρρυθμίσεις

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 15:14 Δημιουργία 22/06/18, 14:13

Το μήνυμα της τήρησης των συμφωνηθέντων όσον αφορά τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων έστειλε ο πρωθυπουργός την επομένη των αποφάσεων του Eurogroup για το χρέος κατά την ενημέρωσή του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη συμφωνία.

«Χθες είχαμε μια ιστορική συμφωνία για το ελληνικό χρέος», ανέφερε ο Αλεξης Τσίπρας.

Ο ίδιος χαρακτήρισε «βιώσιμο» πλέον το χρέος και έκανε λόγοι για συμφωνία πολύ πιο πάνω από τις προσδοκίες των αγορών, «η οποία ανταποκρίνεται στις θυσίες του ελληνικού λαού».

«Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να εγκαταλείψουμε το συνετό δρόμο των μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη η χώρα», πρόσθεσε.

Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε ακολούθως τον Προκόπη Παυλόπουλο για τη στάση καθ’ όλη την προσπάθεια εξόδου της χώρας από το μνημόνιο.

Απευθυνόμενος προσωπικά στον Πρόεδρο, ο κ. Τσίπρας είπε πως «θα ήθελα με την παρουσία μου εδώ να αναγνωρίσω τον ιδιαίτερο ρόλο που διαδραματίσατε θεσμικά αλλά και σε προσωπικό επίπεδο. Αταλάντευτα ήσασταν προσανατολισμένος στην άποψη ότι η χώρα πρέπει να παραμείνει στον δρόμο της Ευρωζώνης».

Οι δηλώσεις Παυλόπουλου

Παίρνοντας το λόγο, ο κ. Παυλόπουλος είπε πως «η απόφαση για παραμονή στην ΕΕ ήταν απόφαση της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού». Αναφερόμενος στους δανειστές, ο ΠτΔ ανέφερε ότι «θα ήθελα να επισημάνω μια δήλωση του κ.Γιουνκέρ, που αποδείχθηκε φίλος της Ελλάδας, ότι αποτίει φόρο τιμής στον ελληνικό λαό για τις αντοχές του. Είναι αποδεδειγμένο πλέον ότι τα λάθη που έγιναν (στον σχεδιασμό των προγραμμάτων) οφείλονται σε εκείνους που τα σχεδίασαν και όχι στον ελληνικό λαό» είπε ο κ. Παυλόπουλος.

Αν σου άρεσε κάνε