Ο Καμμένος προσκολλημένος στην κυβέρνηση, με επίθεση για το Σκοπιανό

Ο Καμμένος προσκολλημένος στην κυβέρνηση, με επίθεση για το Σκοπιανό

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 20:47 Δημιουργία 22/06/18, 20:32

Την παραμονή του στην κυβέρνηση, παρά το ότι ο ίδιος έχει δηλώσει πως δεν πρόκειται να ψηφίσει τη συμφωνία για το Σκοπιανό, υπογράμμισε σε υψηλούς τόνους ο Πάνος Καμμένος, μιλώντας στη φιέστα της κυβέρνησης στο Ζάππειο το απόγευμα της Παρασκευής για τη συμφωνία που επετεύχθη στο Eurogroup.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής Άμυνας ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας πως η σημερινή πρόκειται για «ιστορική μέρα σήμερα για όλο το έθνος των Ελλήνων γιατί η πατρίδα μας έσπασε τα δεσμά, χωρίς να χυθεί αίμα μεταξύ του λαού της. Αποφύγαμε τον εμφύλιο πόλεμο και καταφέρατε εσείς τα μέλη των ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, την εθνική συμφιλίωση».

Κάνοντας επίθεση στη ΝΔ και μιλώντας εις βάρος της πρότασης μομφής που κατέθεσε την προηγούμενη εβδομάδα η αξιωματική αντιπολίτευση εις βάρος της κυβέρνησης για το Σκοπιανό, ο κ. Καμμένος δήλωσε πως «η πρόταση δυσπιστίας κατατέθηκε από την αντιπολίτευση με δόλο, όχι για το όνομα της Μακεδονίας, που είχαν δώσει εδώ και χρόνια, αλλά με στόχο να ρίξουν την κυβέρνηση».

Αναφερόμενος στη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, είπε «μέσα σε αυτά τα χρόνια τίποτα δεν έγινε χωρίς την έγκριση του ελληνικού λαού. Όταν αλλάξαμε πολιτική ζητήσαμε με απόφαση του πρωθυπουργού την έγκριση του ελληνικού λαού για να συνεχίσουμε».

Τονίζοντας πως δεν πρόκειται να «σπάσει» η κυβερνητκή συνεργασία των δύο κομμάτων, ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι «δεν φθάσαμε στο τέλος της πορείας με τον Αλέξη Τσίπρα, όπως πολλοί επιθυμούν. Είναι αυτοί που λήστεψαν το δημόσιο βίο.

Κάνοντας επίθεση κατά συγκεκριμένων επιχειρηματιών, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είπε «θα πρέπει να ξέρουν αυτοί που συχνάζουν στα υπόγεια των νταβατζήδων ότι δεν θα κάνουμε πίσω. Αντέξαμε, θα αντέξουμε και στο τέλος θα νικήσουμε. Η κύρια μάχη στη χώρα μας είναι η μάχη απέναντι στη διαφθορά».

Στο κλείσιμο της ομιλίας και θέλοντας να παινέψει τον πρωθυπουργό, ο κ. Καμμένος είπε «θέλω να διαβεβαιώσω τον ελληνικό λαό ότι έχει έναν έντιμο και άξιο πρωθυπουργό. Τον καλύτερο που είχε μέσα στα χρόνια της μεταπολίτευσης. Τον Αλέξη τον Τσίπρα».

Αν σου άρεσε κάνε