Εκ νέου θετικός ο Μαυρωτάς για τη συμφωνία στο Σκοπιανό

Εκ νέου θετικός ο Μαυρωτάς για τη συμφωνία στο Σκοπιανό

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 12:44 Δημιουργία 23/06/18, 12:29

Τη θέση του για την υπερψήφιση της συμφωνίας που έχει υπογράψει η κυβέρνηση με την ΠΓΔΜ επανέλαβε ο Γιώργος Μαυρωτάς, σε συνέντευξη του στο ΑΜΠΕ.

Ο βουλευτής του Ποταμιού είπε ότι το εθνικό συμφέρον είναι να γυρίσουμε σελίδα στο συγκεκριμένο θέμα για να μην διαιωνίζεται μια εστία αντιπαράθεσης και αστάθειας στην περιοχή, όταν τα βλέμματα μας πρέπει να είναι στραμμένα προς ανατολάς, ενώ σχετικά με το αν θα ψηφίσει τη συμφωνία όταν έλθει προς κύρωση στη Βουλή δήλωσε ότι θεωρεί «τη συμφωνία έναν συμβιβασμό όπου τα θετικά είναι περισσότερα από τα αρνητικά».

Αναφερόμενος στις διαφορετικές απόψεις εντός του ΚΙΝΑΛ για τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ σημειώνει ότι «το ζήτημα του ονοματολογικού ήταν μια ευκαιρία να δείξουμε προς τα πού θέλουμε να προχωρήσουμε. Σε αυτές τις περιπτώσεις, νομίζω ότι πρέπει η ηγεσία να προσπαθεί να πείσει τη βάση με ορθολογικά επιχειρήματα και όχι απλώς να την ακολουθεί ποντάροντας στο θυμικό».

Ο κ. Μαυρωτάς χαρακτηρίζει επίσης το ρόλο του Ποταμιού ως καταλύτη του πολιτικού συστήματος και εξηγεί γιατί ψήφισαν την πρόταση δυσπιστίας προς την κυβέρνηση υπογραμμίζοντας ότι όταν «η κυβέρνηση χάσει την εμπιστοσύνη της Βουλής πρέπει να πηγαίνει σε εκλογές, ανεξάρτητα από τη συγκυρία».

Τέλος ο κ. Μαυρωτάς εκτιμά ότι «δεν αρκεί η συμφωνία για να καταστήσει τον κ. Τσίπρα "ηγεμόνα" της Κεντροαριστεράς, ακόμα και αν παραγνωρίσουμε ότι με τις διαδικασίες που ακολούθησε στο θέμα φαίνεται σαν να ήθελε όχι μόνο να το λύσει αλλά και να το εργαλειοποιήσει απέναντι στην αντιπολίτευση».

Αν σου άρεσε κάνε