Και το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ για «αποστασία» με αφορμή τον Λαζαρίδη

Και το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ για «αποστασία» με αφορμή τον Λαζαρίδη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 17:58 Δημιουργία 28/06/18, 17:52

Πανηγυρισμούς για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και ανακύκλωση περί «σχεδίου αποστασίας της κυβέρνησης», έπειτα και από την αποχώρηση του Γιώργου Λαζαρίδη από τους ΑΝΕΛ, εμπεριέχονται στην απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ, που συνεδρίασε σήμερα, Πέμπτη.

Σύμφωνα με το κείμενο της απόφασης, τα μέλη του Συμβουλίου υποστηρίζουν πως «η Ελλάδα γυρίζει σελίδα» και αυτό αναγνωρίζεται στην Ευρώπη, ενώ αυξάνονται συνεχώς τα θετικά μηνύματα για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Το ζητούμενο της επόμενης περιόδου, είναι το πώς θα μεταφραστούν τα θετικά αυτά οικονομικά δεδομένα στην καθημερινότητα των πολιτών.

Το κομματικό όργανο εκτίμησε ότι οι εξελίξεις αυτές, η αναμενόμενη έξοδος από τα μνημόνια και η επάνοδος της χώρας στην κανονικότητα διαψεύδουν το καταστροφολογικό αφήγημα της ΝΔ, και εντείνουν το στρατηγικό της αδιέξοδο. Διαπίστωσε επίσης ότι το νέο στοιχείο στην πολιτική της ΝΔ είναι ότι υπάρχει πλήρης ακροδεξιά στροφή της ηγεσίας της, που εκφράζεται και με την πολιτική κάλυψη που έχει δώσει στην ακροδεξιά βία και τον εθνικιστικό διχαστικό λόγο.

Ακόμα, το Πολιτικό Συμβούλιο απασχόλησαν και οι πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις μετά την ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης Γιώργου Λαζαρίδη. Τα μέλη του οργάνου εκτίμησαν ότι υπάρχει σχέδιο αποστασίας το οποίο εντάσσεται στο ίδιο πλαίσιο του πολιτικού αδιεξόδου της ΝΔ. Το σχέδιο αυτό εκφράστηκε με την ολομέτωπη επίθεση οργανωμένων συμφερόντων με στόχο την αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης, και εξέφρασαν την πεποίθηση ότι τα σχέδια αυτά έπεσαν στο κενό.

«Η κυβέρνηση», τόνισαν, «συνεχίζει και το επόμενο διάστημα με θετική ατζέντα και στόχο να επικοινωνήσει με τους πολίτες το σχέδιο της για την επόμενη περίοδο».

Αν σου άρεσε κάνε