ΝΔ: Στο «κόκκινο» η πολιτική κόντρα με όπλο τις δημοσκοπήσεις

ΝΔ: Στο «κόκκινο» η πολιτική κόντρα με όπλο τις δημοσκοπήσεις

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 11:55 Δημιουργία 29/06/18, 08:35
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Με όπλο τις δημοσκοπήσεις που καταγράφουν διεύρυνση της διαφοράς της από τον ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ θα εντείνει την επιθετική πολιτική κατά κυβέρνησης και πρωθυπουργού το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επιστρέφει σήμερα, Παρασκευή από τις Βρυξέλλες, όπου μετέβη μετά το Βερολίνο, ποντάρει πλέον στην εικόνα διάλυσης, που εμφανίζουν οι ΑΝΕΛ, στη «σκιά» της συμφωνίας των Πρεσπών, αλλά και στη δυσαρμονία που καταγράφουν τα γκάλοπ μεταξύ της λαϊκής βούλησης και της σημερινής κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρεί ότι οι πιέσεις προς τους κκ. Τσίπρα και Καμμένο θα ενταθούν και πως όσο κι αν οι ίδιοι επιδιώξουν να τραβήξουν σε μάκρος την περίοδο της δική τους διακυβέρνησης, τελικά δεν θα τα καταφέρουν, καθώς θα καταρρεύσουν πολιτικά.

Εξάλλου, χαρακτηριστική του πολιτικού κλίματος που επικρατεί, είναι η δημοσκόπηση που παρουσιάστηκε χθες ο ΣΚΑΪ, σύμφωνα με την οποία η ΝΔ προηγείται κατά 12,5 ποσοστιαίες μονάδες του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου.

Η διαφορά ανάμεσα στα δύο πρώτα κόμματα διευρύνθηκε κατά 3% σε σχέση με την τελευταία δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας, παρά τους επικοινωνιακούς ελιγμούς του Μεγάρου Μαξίμου να πείσει την κοινή γνώμη για την επιτυχία των διαπραγματεύσεων με τα Σκόπια, καθώς και γα την έξοδο από τα μνημόνια.

Η επικοινωνιακή υπεροπλία του ΣΥΡΙΖΑ δεν φαίνεται πλέον αρκετή, για να ανατρέψει να δεδομένα ή έστω να τα αλλάξει κατά ένα μέρος.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μητσοτάκης έχει θέσει το κόμμα σε προεκλογική αφύπνιση.

Οι προβολείς τώρα στρέφονται στην προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για την Οικονομία, την οποία ζήτησε ο κ. Μητσοτάκης. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι ο υπουργός Οικονομικών θα βρεθεί αντιμέτωπος με το σύνολο της αντιπολίτευσης.

Στόχος του προέδρου της ΝΔ είναι να αποδομήσει το αφήγημα της «καθαρής εξόδου», ενώ ο ίδιος θ επαναφέρει το αίτημά του για εκλογές. Στην Πειραιώς, βλέπουν το τελευταίο διάστημα και την απόπειρα ενός νέου κυβερνητικού «παιχνιδιού», μετά την έκδοση non paper του Μαξίμου, στο οποίο αφήνονται αιχμές για δήθεν εκκρεμότητες του κ. Μητσοτάκη με τη Δικαιοσύνη.

Το μείζον αυτό θέμα θα στηλιτευτεί, επίσης, από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος θα ζητήσει ευθέως εξηγήσεις από τον κ. Τσίπρα.

Σε κάθε περίπτωση, στη ΝΔ αναμένουν ένα νέο γύρο «λάσπης» από την πλευρά της κυβέρνησης, ενώ δεν αποκλείουν ο κ. Καμμένος να επαναφέρει στο δημόσιο διάλογο τα περί χρηματισμού βουλευτών από επιχειρηματικά συμφέροντα. Η ΝΔ δεν πρόκειται, πάντως, να παρακολουθήσει αυτή την τακτική, καθώς, όπως έχει δηλώσει ο κ. Μητσοτάκης, το κεντρικό θέμα στην προεκλογική ατζέντα είναι το μέλλον τη χώρας και η ευημερία των πολιτών.

Αν σου άρεσε κάνε