Η Ελλάδα δεν πήρε τίποτα από τη Σύνοδο Κορυφής, τονίζει η ΔΗΣΥ

Η Ελλάδα δεν πήρε τίποτα από τη Σύνοδο Κορυφής, τονίζει η ΔΗΣΥ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 14:42 Δημιουργία 29/06/18, 14:36

Πυρά κατά του Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησης για τη στάση της Ελλάδας στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών και ειδικότερα για τα όσα συμφωνήθηκαν για το μεταναστευτικό εξαπέλυσε ο υπεύθυνος Κοινοβουλευτικού Τομέα Δικαιοσύνης, Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ενημέρωσης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου.

Σχολιάζοντας το κείμενο συμπερασμάτων των ηγετών της ΕΕ, το στέλεχος της ΔΗΣΥ σημειώνει ότι η Σύνοδος «επιβεβαίωσε τα αδιέξοδα της διαχείρισης του προσφυγικού, τόσο σε ευρωπαϊκό επίπεδο όσο και σε επίπεδο κρατών-μελών».

«Η συζήτηση για την αναθεώρηση του Δουβλίνου αναβλήθηκε, η εξέλιξη της παραμένει αβέβαιη. Η τρέχουσα προσφυγική πολιτική αυστηροποιείται, με την δημιουργία πλέον κλειστών κέντρων υποδοχής που μπορούν να δημιουργηθούν σε χώρες της Ε.Ε.. Κανένα όμως από τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής δεν αφορά άμεσα την κατάσταση των προσφύγων στην Ελλάδα» σημείωσε.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαθεοδώρου, «η κυβέρνηση, όχι μόνο απέτυχε να προβάλει τις ελληνικές θέσεις για την αποσυμφόρηση των νησιών του Αιγαίου, αλλά επιπλέον υποχώρησε άτακτα μπροστά στις απαιτήσεις της Γερμανίας για επιστροφή στην Ελλάδα του προσφυγικού πληθυσμού».

«Εάν πολλές χώρες της ΕΕ κέρδισαν στα σημεία στο συμβιβασμό που επετεύχθη χθες στην Σύνοδο Κορυφής, η Ελλάδα παραμένει η χώρα που συστηματικά χάνει, όταν διαπραγματεύεται ο κ. Τσίπρας. Η αποτυχημένη πολιτική των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχει ως ημερομηνία λήξης τις εκλογές» κατέληξε.

Αν σου άρεσε κάνε