ΝΔ-Κυβέρνηση: Σκληρό «ροκ» και από φθινόπωρο κάλπες (;)

ΝΔ-Κυβέρνηση: Σκληρό «ροκ» και από φθινόπωρο κάλπες (;)

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 08:40 Δημιουργία 03/07/18, 07:00
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Ο χαρακτηρισμός «πρωθυπουργός υπό προθεσμία» που απέδωσε στον Αλέξη Τσίπρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποτελεί τη βάση της στρατηγικής, που θα ακολουθεί εφεξής η ΝΔ.

Για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης η προεκλογική περίοδος έχει ήδη ξεκινήσει και ο ορίζοντας των εκλογών δεν είναι πιο μακριά από το προσεχές φθινόπωρο. Σύμφωνα με την ανάλυση που κάνουν στην Πειραιώς, οι πιέσεις των πολιτών τόσο για το ζήτημα του Σκοπιανού όσο και για το «μέτωπο» της Οικονομίας αναμένεται να ενταθούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, γεγονός που συνδέεται με τη δημοσκοπική κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα γεγονότα αυτά σε συνδυασμό με τις αμφιθυμίες του Πάνου Καμένου και το ισχυρό πρέσινγκ, που δέχονται και οι ΑΝΕΛ, θα οδηγήσουν σε ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις πολύ σύντομα, σύμφωνα με την εκτίμηση παραγόντων της ΝΔ. Ενδεικτική είναι η δήλωση του Τάκη Θεοδωρικάκου ότι από την 1η Σεπτεμβρίου και μετά οι εκλογές μπορεί να γίνουν ανά πάσα στιγμή.

Με βάση τα παραπάνω δεδομένα ο κ. Μητσοτάκης προσαρμόζει την τακτική του, η οποία έχει πλέον σαφή εκλογική κατεύθυνση. Απαντώντας δε στη δριμεία κριτική του Αλέξη Τσίπρα κατά την εισαγωγική του ομιλία στο Υπουργικό Συμβούλιο, ο πρόεδρος της ΝΔ ανέβασε του τόνους, ενώ ο ίδιος αναμένεται να ακολουθήσει επιθετική πολιτική και κατά την προ ημερησίας συζήτηση για την Οικονομία στην Ολομέλεια της Βουλής την ερχόμενη Πέμπτη.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανέλαβε το αίτημά του για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, τονίζοντας ότι «το πρόβλημα των κκ. Τσίπρα και Καμμένου δεν μπορί να γίνει και πρόβλημα της χώρας».

Απέκρουσε δε τις κατηγορίες του πρωθυπουργού ότι δήθεν υποστηρίζει τον ακροδεξιό ακτιβισμό, επισημαίνοντας ότι ο κ. Τσίπρας είναι εκείνος, που συγκυβερνά 3,5 χρόνια με την ακροδεξιά.

Ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος αύριο, Πέμπτη θα περιοδεύσει στη Λευκάδα, εκτιμά ότι ο χρόνο της κυβέρνησης έχει ήδη τελειώσει και πως κανείς πια δεν πιστεύει ότι οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα ολοκληρώσουν τη θητεία τους μέσα σε ένας τόσο τεταμένο κλίμα.

Στην Πειραιώς, πάντως, αναμένουν και νέα «έκρηξη» της σκανδαλολογίας, που θα έχει ως στόχο τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη.

Πρόκειται, όπως λένε στενοί συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ, για ακόμη ένα δείγμα πανικού, με την κυβέρνηση να τα παίζει όλα για όλα, προκειμένου να κερδίσει λίγες εβδομάδες στην εξουσία.

Επί της ουσίας κανείς στην Πειραιώς δεν προβληματίζεται, «βλέποντας» πως αυτά τα χαρτιά έχουν ήδη «καεί» και εκτιμώντας πως στην κυβέρνηση δεν πιστεύουν ούτε τον πρωθυπουργό ούτε τους υπουργού του.

Αν σου άρεσε κάνε