Καμμένος: Ή δημοψήφισμα ή εκλογές, αναλαμβάνω την ευθύνη

Καμμένος: Ή δημοψήφισμα ή εκλογές, αναλαμβάνω την ευθύνη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 16:56 Δημιουργία 03/07/18, 08:38

Θέμα εκλογών έθεσε πάνω στο τραπέζι ο Πάνος Καμμένος, στη «σκιά» της συμφωνίας των Πρεσπών, τη στιγμή που η κυβερνητική πλειοψηφία «καταρρέει».

Μάλιστα, το εντυπωσιακό είναι ότι ενώ λίγες μέρες πριν ο ίδιος συμμετείχε στο σόου του Αλέξη Τσίπρα με τη γραβάτα για το «τέλος» των μνημονίων, σήμερα δήλωσε ότι θα «μπλοκάρει» τη συμφωνία για το Σκοπιανό, την οποία χαρακτήρισε και «κακή».

«Δεν θα επικυρωθεί η συμφωνία για το Σκοπιανό χωρίς τη συμφωνία του ελληνικού λαού», ανέφερε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος στην έκτακτη συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε νωρίς το πρωί της Τρίτης.

«Αυτό γίνεται με δύο τρόπους. Είτε με δημοψήφισμα, είτε με εκλογές», πρόσθεσε ενώ ξεκαθάρισε «αναλαμβάνω εγώ την ευθύνη».

«Δεν μπορεί να υπάρξει καμία διαδικασία στο ΝΑΤΟ, αν δεν τελειώσει το δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ, και αν δεν περάσει η συμφωνία από την Ελληνική Βουλή», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος και συνέχισε: «Δεν πρόκειται να έρθει σε κύρωση η συμφωνία χωρίς την άποψη του Ελληνικού λαού. Ο Ελληνικός λαός θα αποφασίσει. Αυτό γίνεται ή με την ψήφιση από 180 βουλευτές, ή με δημοψήφισμα ή με εκλογές».

«Είναι κακή η συμφωνία και θα προσπαθήσω να την μπλοκάρω», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως υποστήριξε «το σχέδιο της συμφωνίας δεν έχει καμία βαρύτητα και δέσμευση μέχρι την κύρωσή του από τη Βουλή. Όλες οι άλλες προϋποθέσεις της συμφωνίας είναι προϋποθέσεις που πρέπει να εκπληρώσουν τα Σκόπια».

Ο κ. Καμμένος εξέφρασε την άποψη πως «η κύρωση που έγινε στα Σκόπια δεν είναι έγκυρη αφού δεν φέρει την υπογραφή του προέδρου», αναφερόμενος στην αναπομπή της συμφωνίας που έκανε ο Γκεόργκι Ιβανόφ μετά την ψήφισή της από τη Βουλή της πΓΔΜ, ενώ πρόσθεσε ότι «δεν μπορεί να υπάρξει καμία δέσμευση της χώρας αν δεν τελειώσει το δημοψήφισμα στα Σκόπια».

Αν σου άρεσε κάνε