Γεωργαντάς (ΝΔ): Το Δημόσιο δεν είναι κομματικό λάφυρο

Γεωργαντάς (ΝΔ): Το Δημόσιο δεν είναι κομματικό λάφυρο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 14:24 Δημιουργία 03/07/18, 14:21

TAGS

«Όπως και στη διαδικασία επιλογής των Διοικητικών Γραμματέων Υπουργείων, έτσι και στη διαδικασία πλήρωσης θέσεων ευθύνης επιπέδου Γενικής Διεύθυνσης των Υπουργείων, επιχειρείται η χειραγώγηση της διαδικασίας επιλογής με στόχο να προκριθούν τελικά οι αρεστοί στην Κυβέρνηση», καταγγέλλει ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ Γιώργος Γεωργαντάς.

«Είναι απαράδεκτο, για άλλη μία φορά, να καταστρατηγείται κάθε έννοια αξιοκρατίας και να παραβιάζονται ευθέως οι διατάξεις των σχετικών νόμων, κατ’ εφαρμογή του σχεδίου κομματικοποίησης της Δημόσιας Διοίκησης από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Οι καταγγελίες είναι σοβαρότατες και η απόδοση των ευθυνών θα γίνει με κάθε προβλεπόμενο τρόπο σε όσους πιστεύουν ότι η Δημόσια Διοίκηση αποτελεί κομματικό λάφυρο. Κάποιοι παραμένουν ασυμμόρφωτοι καθώς φαίνεται πως δεν έλαβαν τα μηνύματα από την οικτρή κατάληξη της επιλογής των Διοικητικών και Τομεακών Γραμματέων. Θα φροντίσουμε να γίνει κατανοητό από όλους ότι η αξιοκρατία και το αίσθημα δικαιοσύνης που πρέπει να αισθάνονται τα στελέχη του Δημοσίου, είναι στοιχεία που δεν μπορούν να εκχωρηθούν με καμία διαπραγμάτευση», καταλήγει η δήλωση του κ. Γεωργαντά.

Αν σου άρεσε κάνε