Κουτσούμπας: Δεν κρύβεται η ουσιαστική συμφωνία ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ

Κουτσούμπας: Δεν κρύβεται η ουσιαστική συμφωνία ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 17:22 Δημιουργία 05/07/18, 17:16

Παράλληλη επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ για τις πολιτικές που εκφράζουν έκανε το μεσημέρι της Πέμπτης ο Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στη Βουλή για την προ ημερησίας συζήτηση για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ υπογράμμισε πως «όσο και οξύνετε τους διαξιφισμούς δεν μπορείτε να κρύψετε την ουσιαστική συμφωνία σας στις κατευθύνσεις και τα μέτρα που θα γονατίσουν τον λαό από τα βάρη. Οι αντιπαραθέσεις σας για το ποιος είναι ανίκανος δεν κρύβουν τις δεσμεύσεις για τις περικοπές των συντάξεων και τη μείωση του αφορολόγητο με στόχο την ανάκαμψη της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων».

Σύμφωνα με τον κ. Κουτσούμπα «η κυβέρνηση λαμβάνει επαίνους από την ΕΕ, το ΝΑΤΟ, την Αμερική ακόμα και την γερμανική σοσιαλδημοκρατία. Είναι πρόκληση να εμφανίζεται ως βαθιά διαφορά το αν θα αναστείλετε για μερικούς μήνες τις δεσμεύσεις για το πετσόκομα των συντάξεων».

Συνείχισε λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «με την ψήφιση του τρίτου μνημονίου δεσμευτήκατε για την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου. Ο μειωμένος ΦΠΑ αποτελούσε ένα μέτρο αντιστάθμισμα στις συνέπειες που δυσκολεύουν τη ζωή των νησιωτών. Η προσωρινή διατήρηση σε πέντε νησιά του Αιγαίου μέχρι 31/12/2018 και με πρόφαση το προσφυγικό είναι μια ενέργεια ουσιαστικά νομιμοποίησης των αντιδραστικών πολιτικών της ΕΕ που μετατρέπει τα νησιά μας σε μόνιμους χώρους εγκλωβισμού προσφύγων και μεταναστών»

Αν σου άρεσε κάνε