Συνάντηση Παπαδημούλη - Ταγιάνι για τους Έλληνες στρατιωτικούς

Συνάντηση Παπαδημούλη - Ταγιάνι για τους Έλληνες στρατιωτικούς

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 13:03 Δημιουργία 06/07/18, 12:57

Συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι για το θέμα της απελευθέρωσης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης θα έχει την προσεχή Τετάρτη ο αντιπρόεδρος τους Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Ειδικότερα, σε συνέντευξη του στον ALPHA, σχολιάζοντας το έγγραφο που έχει εδώ και έναν μήνα στα χέρια του ο κ. Ταγιάνι και είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας, με βάση το οποίο η τουρκική πλευρά ζητά ευθέως την ανταλλαγή των 8 Τούρκων με τους 2 Έλληνες στρατιωτικούς, έκανε λόγο για «ανατολίτικο παζάρι» και χαρακτήρισε «απαράδεκτη και προκλητική την αξίωση της Τουρκίας».

Επίσης, σχολίασε ότι πρέπει να ενταθούν οι πιέσεις από την ΕΕ η οποία, όπως είπε, έχει πάρει από την πρώτη στιγμή θέση υπέρ της άμεσης απελευθέρωσης και ζήτησε από το ΝΑΤΟ να σταματήσει να το παίζει «πόντιος Πιλάτος».

Ο κ. Παπαδημούλης, όπως ενημέρωσε, την Τετάρτη στη συνάντησή του με τον πρόεδρο Ταγιάνι θα συζητήσει τα βήματα που πρέπει να κάνει η ΕΕ και σημείωσε ότι «αυτό που οφείλουμε να κάνουμε όλοι οι Έλληνες ενωμένοι είναι να ζητήσουμε από την ΕΕ αυστηρότερες και εντονότερες πιέσεις πράξεις και από το ΝΑΤΟ να κάνει ότι κάνει και η ΕΕ».

Επιπλέον, ο κ. Παπαδημούλης σχολίασε, αναφερόμενος στον Ταγίπ Ερντογάν, ότι «δεν είναι τόσο δυνατός όσο θέλει να εμφανίζεται» καθώς, όπως εκτίμησε «έχει τεράστια προβλήματα η οικονομία του και έχει ανοικτά μέτωπα». Ως εκ τούτου, σημείωσε ο κ. Παπδημούλης στην τηλεοπτική του συνέντευξη, «είναι αναγκασμένος να βάλει νερό στο κρασί του και γι' αυτό εμείς πρέπει να εκμεταλλευτούμε, πολύ περισσότερο, το γεγονός ότι είμαστε μέλος της ΕΕ και παράγοντας σταθερότητας στην περιοχή».

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στη συνέντευξή του, ερωτηθείς για τη μείωση των συντάξεων και για το αν και κατά πόσο μπορεί η κυβέρνηση να ανακόψει αυτή την εξέλιξη, δήλωσε: «η Ελλάδα βγαίνει από τα μνημόνια και μετά τις 20 Αυγούστου αποκτούμε περισσότερο βαθμό ελευθερίας. Και οι δηλώσεις του κ. Μοσκοβισί, που προφανώς τις έκανε σε συνεννόηση με τον κ. Γιούνκερ, αφήνει μία χαραμάδα για να διορθωθούν μέτρα που μας είχαν επιβληθεί από το ΔΝΤ. Το κλειδί είναι το φθινόπωρο όταν θα έχουμε εικόνα για τον προϋπολογισμό του 2019» και συνέχισε λέγοντας ότι τότε «σε συνεννόηση με τους δανειστές η κυβέρνηση θα δει και το θέμα των συντάξεων και το ζήτημα του κατώτατου μισθού και τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και τις φοροελαφρύνσεις και τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών».

Επιπλέον, ο κ. Παπαδημούλης για το θέμα των συντάξεων σχολίασε ότι «το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας έβαλε στο τσουβάλι και τον κ. Μητσοτάκη και τη κ. Γεννηματά του επιτρέπει να πει ότι έχει όλες τις πολιτικές δυνάμεις μαζί του».

Τελειώνοντας την αναφορά του στα θέματα της οικονομίας ο Έλληνας ευρωβουλευτής σημείωσε: «για να θεμελιώσουμε την ανάπτυξη της οικονομίας πρέπει να διατηρήσουμε υγιή δημόσια δημοσιονομικά. Αν δώσουμε την εικόνα ότι η Ελλάδα ξανακάνει αυτά που έκανε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ θα βλάψουμε τη χώρα και ο κ. Τσίπρας δεν έχει σκοπό να κάνει κάτι τέτοιο. Το συμφέρον της χώρας είναι να κτίζουμε σε σταθερό έδαφος, γιατί έχουμε ευθύνη στις επόμενες γενιές».

Σχετικά με τη συμφωνία των Πρεσπών και το ενδεχόμενο να κυρωθεί στην επόμενη Βουλή με κυβέρνηση ΝΔ, ο κ. Παπαδημούλης σχολίασε σκωπτικά: «Άρα ο κ. Μητσοτάκης θα εύχεται την μακροημέρευση της κυβέρνησης Τσίπρα» ενώ αναφερόμενος στον αρχηγό της ΝΔ δήλωσε: «Είκοσι οκτώ ηγέτες συνεχάρησαν τον κ. Τσίπρα για τη συμφωνία και οι είκοσι είναι από το ΕΛΚ. Ο κ. Μητσοτάκης λέει ότι δεν κυρώνει τη συμφωνία, αλλά και σε αυτό κοροϊδεύει τον κόσμο, γιατί από τη μια το παίζει Μακεδονομάχος και από την άλλη λέει ότι η κύρωση της συμφωνία δημιουργεί τετελεσμένα». Δεν παρέλειψε να σχολιάσει και τον Έλληνα επίτροπο κ. Αβραμόπουλο λέγοντας ότι «η σιωπή του είναι πολύ ηχηρή και δείχνει ότι και αυτός συμμερίζεται αυτό που λέει η ΕΕ».

Τέλος, σε ερώτηση για τον χρόνο των εκλογών είπε ότι «οι εκλογές θα πρέπει να γίνουν στην ώρα τους, στο τέλος της τετραετία, γιατί είναι καλύτερο για την οικονομία και νομίζω ότι θα είναι ντέρμπι και τις μεγαλύτερες πιθανότητες τις έχει ο ΣΥΡΙΖΑ, αρκεί εμείς να μείνουμε προσηλωμένοι και αποτελεσματικότεροι και να μην αλλάξει τον πρόεδρό της η ΝΔ».

Αν σου άρεσε κάνε