Κικίλιας: Με Τσίπρα και Καμμένο, ο κόσμος θα συνεχίσει να πληρώνει

Κικίλιας: Με Τσίπρα και Καμμένο, ο κόσμος θα συνεχίσει να πληρώνει

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 13:00 Δημιουργία 07/07/18, 12:55

«Έγιναν σημεία και τέρατα στο ελληνικό Κοινοβούλιο πριν από δύο μέρες. Ήρθε ο κ. Τσίπρας στην εθνική αντιπροσωπεία και είπε "μη βιάζεστε, το πικρό ποτήρι θα το πιείτε γουλιά-γουλιά μέχρι τέλους". Δεν εννοούσε όμως την αξιωματική αντιπολίτευση, εννοούσε τους συνταξιούχους. Κόβει ανερυθρίαστα πάνω από 2,5 εκατομμύρια συντάξεις και κουνάει το δάχτυλο στην αντιπολίτευση», δήλωσε σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ ο Βασίλης Κικίλιας

«Για να τελειώνουν τα πολιτικά παραμύθια, έρχεται ο πρόεδρος της Ν.Δ. και φέρνει τροπολογία να μην κοπούν οι συντάξεις», πρόσθεσε.

Ο κ. Κικίλιας επισήμανε πως η Ν.Δ. εμμένει στο αίτημα για «εκλογές αύριο». «Όσο πιο γρήγορα φύγει αυτή η κυβέρνηση, με τόσο καλύτερους όρους θα αντιστραφεί η οικονομία, θα μειωθεί η φορολογία. Τι λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης; Κράτος που φορολογεί αγρίως τους πάντες, εμείς δεν θέλουμε. Θέλουμε μεταρρυθμίσεις, θέλουμε επενδύσεις και έναντι αυτών ζητάμε μικρότερα πλεονάσματα και δημιουργούμε δημοσιονομικό χώρο να δώσουμε στον κόσμο» σημείωσε φια να συμπληρώσει: «Αυτό αρνείται να το κάνει ο κ. Τσίπρας. Να το ξέρουν οι Έλληνες. Ο Πρωθυπουργός της χώρας στην τροπολογία που κατέθεσε η Ν.Δ. για να μην κοπούν οι συντάξεις, γέλασε και είπε "όχι". Αυτή είναι η πραγματικότητα».

Παράλληλα σημείωσε ότι «από τις 21 Αυγούστου που τελειώνει ο δανεισμός από την Ευρώπη, ο κ. Τσίπρας με τον κ. Καμμένο υπέγραψαν 5,2 δισ. μέτρα, την περικοπή των συντάξεων από 1/1/2019, τη μείωση του αφορολόγητου, έμμεση φορολογία, πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% μέχρι το 2022 και 2,2% μέχρι το 2060». «Εκχώρησαν τη δημόσια περιουσία για 100 χρόνια, έδωσαν τις τράπεζές μας και έχασε λεφτά ο κόσμος μετά τα capital controls του κ. Βαρουφάκη και του κ. Τσίπρα» συνέχισε.

Εκτίμησε ακόμη πως «όσο συνεχίζουμε με Τσίπρα και Καμμένο, ο κόσμος θα συνεχίσει να βάζει το χέρι στην τσέπη και να πληρώνει». «Αυτοί που ψήφισαν τη μείωση των συντάξεων και του αφορολόγητου και σήμερα λένε "θα τα δούμε εν ευθέτω χρόνω", είναι πολιτικοί απατεώνες και κοροϊδεύουν τους Έλληνες. Είναι πολιτικός απατεώνας ο πρωθυπουργός που έκοψε τις συντάξεις και τώρα χαμογελάει ειρωνικά στο Κοινοβούλιο», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στη συμφωνία με την ΠΓΔΜ, ο τομεάρχης Άμυνας της Ν.Δ. «ο κ. Ζάεφ μιλά για 'μακεδονική εθνότητα', για 'μακεδονική γλώσσα' και δικαίωση των 'Μακεδόνων', για 'μακεδονικό στρατό' που θα δώσει στο ΝΑΤΟ». «Αυτή τη συμφωνία, για την οποία υπερηφανεύεται ο κ. Τσίπρας και μας κουνάει το δάχτυλο ο κ. Κοτζιάς, υπέγραψαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, δημιουργώντας τετελεσμένα στην ελληνική κοινωνία. Ο κ. Τσίπρας αφού στην αρχή αποκάλεσε "όχλο" τον κόσμο που διαμαρτύρεται, τώρα λέει πως όλοι αυτοί που του λένε πως ζημιώνει τη χώρα είναι ακροδεξιοί. Επί δεκαετίες, κανείς δεν διανοήθηκε να βάλει την υπογραφή του σε μια μέτρια ή κακή συμφωνία. Και ήρθε αυτή η κυβέρνηση να λύσει το Σκοπιανό, με το χειρότερο δυνατό τρόπο: δίνοντας μακεδονική γλώσσα, ταυτότητα, εθνότητα» επισήμανε.

Αν σου άρεσε κάνε