Κυβερνητικά προεκλογικά παιχνίδια στις πλάτες των συνταξιούχων

Κυβερνητικά προεκλογικά παιχνίδια στις πλάτες των συνταξιούχων

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 13:49 Δημιουργία 09/07/18, 13:33

Ο πρωθυπουργός και κυβερνητικά στελέχη παίζουν προεκλογικά παιχνίδια στις πλάτες των συνταξιούχων.

Τα κυβερνητικά στελέχη συνεχίζουν να παρέχουν υποσχέσεις για τη μη μείωση συντάξεων. Μετά τον Κατρούγκαλο ο οποίος πρόσφατα δήλωνε ότι με νόμο θα καταργηθεί ο νόμος για τις μειώσεις στις συντάξεις, τη σκυτάλη πήρε σήμερα η υπουργός Εργασίας.

Σχετικά αισιόδοξη ότι τελικά δεν θα εφαρμοστεί η περικοπή των συντάξεων στις αρχές του 2019 δήλωσε στον ΣΚΑΪ η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου.

Η κ. Αχτσιόγλου σημείωσε πως μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, στις 20 Αυγούστου, η κυβέρνηση θα εξετάσει τα δεδομένα και θα προβεί στις απαραίτητες κινήσεις

Είπε πως η μείωση των συντάξεων μέσω της κατάργησης της προσωπικής διαφοράς ήταν μέτρα αχρείαστο και ψηφίστηκε λόγω επιμονής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείο.

Ξεκαθάρισε πάντως ότι η Αθήνα δεν εξετάζει «μονομερείς ενέργειες» ή αιφνιδιασμούς όσον αφορά την διατήρηση των συντάξεων, προσθέτοντας πως η κυβέρνηση έδειξε τις προθέσεις της με το ολιστικό αναπτυξιακό πρόγραμμα που κατάρτισε.

Το πρωί, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης είχε αφήσει ανοικτό το θέμα προστασίας των συντάξεων με μονομερή ενέργεια και είχε καλέσει την αντιπολίτευση να πάρει θέση.

Αν πράγματι έχουν αλλάξει οι όροι στην Ευρώπη αναφορικά με την περικοπή ή μη των συντάξεων η κυβέρνηση πρέπει να ξε-ψηφίσει το νόμο που έχει περάσει για να μην αγωνιούν οι συνταξιούχοι, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Γιάννης Βρούτσης, τομεάρχης Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας.

Παρουσίασε μάλιστα δυο εκθέσεις από τις οποίες, όπως είπε, προκύπτει ότι οι συντάξεις ήταν βιώσιμες επί κυβέρνησης Σαμαρά έως το 2060 ενώ τώρα θα είναι βιώσιμες έως αυτόν τον ορίζοντα μόνο αν γίνει η περικοπή τους από τον ερχόμενο Ιανουάριο

Αν σου άρεσε κάνε