Γεννηματά: Όσο ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ μας πολεμούν, τόσο θα μεγαλώνουμε

Γεννηματά: Όσο ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ μας πολεμούν, τόσο θα μεγαλώνουμε

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 20:19 Δημιουργία 09/07/18, 20:15

Συνέχεια στις παράλληλες επιθέσεις κατά του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ έδωσε τη Δευτέρα η Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στην εισήγησή της στη συνεδρίαση της εκτελεστικής γραμματείας του Κινήματος Αλλαγής.

«Όσο ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ μας πολεμούν για να μας μικρύνουν, τόσο θα μεγαλώνουμε», τόνισε χαρακτηριστικά.

Τα βασικά σημεία της ομιλίας της κ. Γεννηματά:

  • Η χώρα σε δύσκολη περίοδο μετά το 4ο Μνημόνιο Τσίπρα/Καμμένου.

Οι στόχοι για υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα, υπονομεύουν την αναπτυξιακή προοπτική. Η ανεπαρκής συμφωνία για το χρέος συντηρεί το κλίμα αβεβαιότητας στις αγορές. θηλιά στο λαιμό και σιδερένια μπάλα στο πόδι. Η έξοδος από την κρίση παραμένει ζητούμενο για την χώρα.

  • Η Ελλάδα μπορεί. Ή Κυβέρνηση δεν μπορεί. Όσο παραμένει προκαλεί ζημιά . Η φαρσοκωμωδία που εξελίσσεται μεταξύ των δυο συνεταίρων, εξαντλεί τα τελευταία πολιτικά της αποθέματα.

Χρειάζεται πολιτική Αλλαγή και αλλαγή πολιτικής. Με μια κυβέρνηση ικανή και αξιόπιστη ,να εφαρμόσει το ελληνικής ιδιοκτησίας πρόγραμμα αλλαγών και μεταρρυθμίσεων που χρειάζεται η χώρα. Για να προχωρήσει μπροστά. Να ανακτήσει την αξιοπιστία για την βελτίωση της συμφωνίας όσον αφορά τους στόχους των πλεονασμάτων.

  • Η παράταξη μας εγγυάται την Εθνική Συνεννόηση, την Πολιτική Σταθερότητα, την Προοδευτική Διακυβέρνηση του τόπου.

Επιδιώκουμε την Εθνική και Παραγωγική και κοινωνική Αφύπνιση με δυο άμεσους και απόλυτα συνδεδεμένους μεταξύ τους στόχους.

Αναπτυξιακή έκρηξη με Επενδύσεις όχι μόνο ξένες, αλλά και από πολλές ελληνικές επιχειρήσεις ,για την παραγωγή νέου πλούτου και δίκαιη διανομή του για την μείωση των Κοινωνικών Ανισοτήτων ,για Κοινωνική Δικαιοσύνη. Κράτος πρόνοιας, όχι φιλοδωρήματα. Έχουμε επεξεργαστεί πακέτο κοινωνικών παροχών.

  • Λέμε όχι σε νέο διχασμό. Η εθνική ομοψυχία και η ενότητα του λαού είναι προϋπόθεση επιτυχίας των στόχων μας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σχεδιάζει και προετοιμάζει εκλογές ακραίας πόλωσης, με ρητορική εμφυλίου, για να συγκρατήσει ότι μπορεί.

Η ΝΔ βολεύεται και συμμετέχει σε αυτή την επικίνδυνη επιλογή, επιλέγει το κλίμα ρεβανσισμού.

Το Κίνημα Αλλαγής δύναμη ευθύνης, ενότητας ,σταθερότητας. Δεν θα αφήσουμε να διχάσουν τον λαό μας. Οι επόμενες εκλογές θα είναι ανάμεσα στις δυνάμεις της πόλωσης και τις δυνάμεις της συνεννόησης. Απέναντι στους ψεύτες και απατεώνες υπάρχει ο Κίνημα Αλλαγής.

  • Πιστεύουμε στην ανάγκη της μεγάλης μεταρρύθμισης, στο τρίτο κύμα αλλαγών στο κράτος και στην αυτοδιοίκηση. Θέλουμε αποκεντρωμένο κράτος και νέο ρόλο της Αυτοδιοίκησης. Είμαστε αποφασισμένοι να προστατέψουμε τους θεσμούς της Δημοκρατίας από τη χειραγώγηση που επιχειρεί συστηματικά η Κυβέρνηση. Υπονομεύει τα θεμέλια του θεσμού της Αυτοδιοίκησης.

Οδηγεί για μικροκομματικούς λόγους σε αδυναμία λειτουργίας των θεσμών, σε διαδικασίες συναλλαγών και εκβιασμών.

Η ΝΔ υπεραμύνεται του χθες, ενδιαφέρεται μόνο για κομματική καταγραφή δυνάμεων.

Χρέος μας να αναδείξουμε τη δίκη μας στρατηγική για τις αλλαγές στο κράτος, για μια αυτοδιοίκηση με αρμοδιότητες και πόρους ,με καθοριστικό λόγο για την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή.

Προβάλλουμε την ανάγκη για ένα αναλογικότερο εκλογικό σύστημα στην αυτοδιοίκηση, που δεν διαλύει όμως τους θεσμούς όπως επιδιώκει η Κυβέρνηση, που εξασφαλίζει την Κυβερνησιμότητα.

Είναι δίκη μας πρόταση η κατάτμηση μεγάλων περιφερειών και την στηρίζουμε.
Απαιτούμε όμως να έρθει τώρα και διάταξη για την ψήφο των Ελλήνων των εκλογέων εξωτερικού, θέμα για το οποίο η Κυβέρνηση συνειδητά κωλυσιεργεί.

  • Το Κίνημα Αλλαγής αποτελεί το μεγάλο κεκτημένο για την ανασυγκρότηση του προοδευτικού, δημοκρατικού και σοσιαλιστικού χώρου της Ελλάδας. Δεν απειλείται γιατί έχει εγγυητές τους εκατοντάδες χιλιάδες συνιδρυτές.

Προχωρούμε μπροστά ενωμένοι με την δύναμη των προοδευτικών πολιτών.
Όσο ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ μας πολεμούν για να μας μικρύνουν, τόσο θα μεγαλώνουμε.

Φέρνουμε το Κίνημα Αλλαγής σε πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις. Θα πάρουμε την εντολή για να διασφαλίσουμε την προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας.

  • Συνεχίζουμε τον οργανωμένο διάλογο με την κοινωνία. Θέλω να σημειώσω με ιδιαίτερη ικανοποίηση την επιτυχία των δυο προγραμματικών ημερίδων διαλόγου, για την βιώσιμη ανάπτυξη και το αποκεντρωμένο κράτος.

Είχαμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε τις θέσεις μας και να τις θέσουμε σε ένα ιδιαίτερα ενδιαφέροντα διάλογο με εκπροσώπους των φορέων, επιστήμονες και στελέχη με γνώση των θεμάτων.

Αξιοποιούμε τα όσα ακούστηκαν για να οριστικοποιήσουμε τον προγραμματικό μας λόγο. Αλλά και να εξειδικεύσουμε τα σημεία που θα αποτελούν τα απαράβατα για μας στοιχεία ,της προγραμματικής συμφωνίας για την προοδευτική διακυβέρνηση.

  • Οι πολιτικές μας πρωτοβουλίες συνεχίστηκαν και με την κατάθεση της πρότασης Νόμου για την μη περικοπή των συντάξεων ( όχι για αναβολή),την 1/1 /2019 όπως προβλέπει το μνημόνιο Τσίπρα. Επιμένουμε σε αυτό, συνεχίζοντας παράλληλα την προετοιμασία μας για την ολοκληρωμένη αλλαγή του νόμου Κατρούγκαλου. Το σχετικό ζήτημα έθεσα επιτακτικά και κατά την συνάντηση μου με τον κ. Μοσκοβισί.

Καλούμε την Κυβέρνηση να σταματήσει τα παιχνίδια εις βάρος των συνταξιούχων και να επιταχύνει την συζήτηση και ψήφιση της πρότασης μας στη Βουλή. Εκεί θα κριθούν και οι πραγματικές προθέσεις της ΝΔ.

  • Συνεχίζουμε τις περιοδείες, δικές μου και των στελεχών μας σε όλη την Ελλάδα. Την άλλη βδομάδα θα είμαστε στην Κεντρική Μακεδονία. Ενισχύουμε την επαφή μας με τους φορείς και τους πολίτες. Θέλω όμως να επισημάνω ότι ξεκίνησε η δουλειά μας για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων μας και για τις επιλογές που θα στηρίξουμε στην Αυτοδιοίκηση.

Θέλουμε ψηφοδέλτια ΝΙΚΗΣ με πολλά νέα ,αλλά και έμπειρα καταξιωμένα στελέχη.

Ψηφοδέλτια που υλοποιούν το τρίπτυχο ενότητα/διεύρυνση/ανανέωση με τους καλύτερους ,που στρατεύονται για τον κοινό αγώνα. Πρέπει να είμαστε γρήγορα έτοιμοι γιατί εισερχόμαστε στην τελική ευθεία για τις εκλογές.

Στις αυτοδιοικητικές εκλογές θα είμαστε παρόντες σε κάθε Περιφέρεια και στους μεγάλους Δήμους. Με τα καταξιωμένα στελέχη μας, με αυτοδιοικητικούς προοδευτικούς συνδυασμούς ,που πιστεύουν στη στρατηγική μας για τον θεσμό και ασπάζονται το πλαίσιο αρχών μας.

  • Προετοιμάζουμε τον προγραμματισμό μας για το φθινόπωρο. Στην ΔΕΘ θα παρουσιάσουμε επικαιροποιημένη την πρόταση μας, το Σχέδιο Ελλάδα, για την ανάπτυξη, την οικονομική ανασυγκρότηση και το κοινωνικό κράτος. Θα συνεχίσουμε τις εκδηλώσεις διαλόγου για τα μεγάλα θέματα, όπως την υγεία, την εκπαίδευση, τα προβλήματα της νέα γενιάς, την αξιοποίηση του ψηφιακού μετασχηματισμού, τον αγροτικό κόσμο.

Σε κάθε Περιφέρεια θα γίνουν συνδιασκέψεις με αιχμές την ανάπτυξη και το αποκεντρωμένο κράτος.

Η Εθνική μας Συνδιάσκεψη θα κληθεί να διατυπώσει πριν το τέλος του έτους τους βασικούς άξονες του πολιτικού προγραμματισμού μας. Με την κοινωνία παρούσα.

  • Τέλος ολοκληρώνουμε την οργανωτική συγκρότηση μας. Τα συγχαρητήρια μας σε όσους δούλεψαν για την επιτυχία των εκλογών για τις νέες συντονιστικές επιτροπές.

Σύντομα ολοκληρώνουμε τους τομείς. Με την ενεργό συμμετοχή όλων των άξιων προοδευτικών στελεχών που θέλουν να δουλέψουν κοντά μας.

  • Κλείνω επισημαίνοντας ότι θα υπάρξουν πρωτοβουλίες σε Ελλάδα και Ευρώπη, για την πολιτική προετοιμασία μας εν όψει των ευρωεκλογών. Όπως τόνισα και στον Πιερ Μοσκοβισί οι σοσιαλιστές χρειάζονται πρώτα και πάνω από όλα, ένα νέο όραμα και τολμηρές προοδευτικές προτάσεις που να αγγίζουν τους Ευρωπαίους πολίτες. Μακριά από την δεξιά και την συντήρηση, μακριά από το λαϊκισμό και τις πολιτικές λιτότητας που έχουν απογοητεύσει και κουράσει τους Ευρωπαίους πολίτες.

Είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα, τα μηνύματα είναι από παντού θετικά, η συσπείρωση της βάσης μας μεγαλώνει, σπάμε το δίπολο κάθε μέρα γι αυτό είμαστε στο στόχαστρο. Δεν καταλαβαίνουμε όμως από επιθέσεις.

Κοιτάμε μπροστά με αίσθημα ευθύνης για την παράταξη και τη χώρα.

Αν σου άρεσε κάνε