Ομιλία Μητσοτάκη στη Βουλή για τον «Κλεισθένη»

Ομιλία Μητσοτάκη στη Βουλή για τον «Κλεισθένη»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 18:37 Δημιουργία 10/07/18, 18:20

Σε επίπεδο κορυφής πηγαίνει η ΝΔ το θέμα με τις αλλαγές στο εκλογικό νόμο που προωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, με τον αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη να μιλά στην Ολομέλεια της Βουλής επί του νομοσχεδίου του «Κλεισθένη» που ψηφίστηκε σήμερα κατά πλειοψηφία από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή στα άρθρα και το σύνολό του.

Η ΝΔ, διατηρεί επιφύλαξη για να τοποθετηθεί στην Ολομέλεια επί των δύο τροπολογιών, για «σπάσιμο» της Β' Αθηνών και της Περιφέρειας Αττικής καθώς και για το δικαίωμα ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, η ΔΗΣΥ υπερψηφίζει την τροπολογία για την κατάτμηση Περιφερειών.

Οι ΑΝΕΛ, διατηρούν επιφύλαξη να τοποθετηθούν στην Ολομέλεια στα άρθρα, τα οποία αφορούν στην εκλογή των δημοτικών συμβουλίων με απλή αναλογική. Τα σχετικά άρθρα (28, 33, 56) υπερψηφίζει το ΚΚΕ, ενώ το Ποτάμι επιφυλάσσεται για την Ολομέλεια.

Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει ρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό του πλαισίου οργάνωσης και λειτουργίας των ΦΟ.ΔΣ.Α. και ρυθμίσεις για την αποτελεσματικότερη, ταχύτερη και ενιαία άσκηση των αρμοδιοτήτων σχετικά με την απονομή ιθαγένειας και την πολιτογράφηση.

Το νομοσχέδιο εισάγεται αύριο στην Ολομέλεια, στις 15:00 της Τετάρτης.

Αν σου άρεσε κάνε