Ο Τσίπρας συζήτησε με Μέρκελ το θέμα των δύο στρατιωτικών

Ο Τσίπρας συζήτησε με Μέρκελ το θέμα των δύο στρατιωτικών

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 18:41 Δημιουργία 11/07/18, 18:35

Το θέμα της κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται από την 1η Μαρτίου στις φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Ανδριανούπολη της Τουρκίας συζητήθηκε μεταξύ άλλων στη συνάντηση που είχαν ο Αλέξης Τσίπρας με την Άγκελα Μέρκελ στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ.

Όπως μεταφέρει το ΑΜΠΕ, ο Έλληνας πρωθυπουργός και η Γερμανίδα καγκελάριος συνομίλησαν λίγο πριν αρχίσει η Σύνοδος. Στη συζήτηση ήταν παρών και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο οποίος ενημέρωσε την κ. Μέρκελ αναλυτικά για την υπόθεση με τους δύο στρατιωτικούς.

Εξάλλου, τις επόμενες ώρες, ο κ. Τσίπρας θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, προκειμένου να συντονιστούν εν όψει της αυριανής διμερούς συνάντησης Τσίπρα-Ερντογάν, στις 15:50 (ώρα Ελλάδας)

Ο κ. Τσίπρας είχε συνομιλία με τον πρωθυπουργό του Καναδά Τζάστιν Τριντό, ο οποίος έδειξε ενδιαφέρον να ενημερωθεί για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και τις προοπτικές μετά την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια στις 20 Αυγούστου.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός συναντήθηκε, επίσης, με την πρωθυπουργό της Ισλανδίας Κατρίν Γιακομπσντότιρ.

Αν σου άρεσε κάνε