ΝΔ: Χοντραίνει η προεκλογική μάχη... εφ' όλης της ύλης

ΝΔ: Χοντραίνει η προεκλογική μάχη... εφ' όλης της ύλης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 08:48 Δημιουργία 13/07/18, 08:06
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Έτοιμοι για μια σκληρή προεκλογική μάχη που ατύπως έχει ήδη ξεκινήσει, δηλώνουν πλέον στη ΝΔ προβλέποντας ότι ο σχεδιασμός του κ. Τσίπρα είναι να στήσει τριπλές κάλπες τον προσεχή Μάιο.

Από την οδό Πειραιώς δεν πέρασε απαρατήρητη ούτε η νέα επίθεση που εξαπέλυσε οι πρωθυπουργός, ο όποιος αν και ευρισκόμενους στις Βρυξέλλες για την Σύνοδο του ΝΑΤΟ αναφέρθηκε στον κ. Μητσοτάκη, τον οποίο και κατηγόρησε για «εθνικο-λαϊκίστικη πολιτική».

Την ίδια στιγμή από το εθνικό κοινοβούλιο, ο πρόεδρος της ΝΔ επανέφερε την πρότασή του για την παροχή δικαιώματος ψήφου στους Έλληνες που κατοικούν στο εξωτερικό και εξαπέλυσε νέα δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση για την αλλαγή του χρόνου διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Είναι σαφές, ότι στην ατζέντα του κ. Μητσοτάκη, εκτός από την οικονομία θα βρεθούν τα εθνικά θέματα (Σκοπιανό, ελληνοτουρκικά), θεσμικά ζητήματα (δικαιοσύνη, ελευθερία του Τύπου, διαπλοκή και διαφθορά), αλλά και η δημόσια διοίκηση. Αποτελεί στρατηγική επιλογή η μετατροπή κάθε συζήτησης σε εφ’ όλης της ύλης αντιπαράθεση με τους κ.κ. Τσίπρα και Καμμένο καθώς γνωρίζει ότι η τελική μάχη θα κριθεί από την σύγκριση που θα κάνουν οι πολίτες και μεταξύ των προσώπων που διεκδικούν την ηγεσία της επόμενης κυβέρνησης.

Εξαίρεση στο πεδίο της αντιπαράθεσης, αποτέλεσε η συναίνεση της ΝΔ στην κυβερνητική πρόταση για κατάτμηση των περιφερειών της Β’ Αθήνας και του υπόλοιπου Αττικής, καθώς είναι μια θέση που ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης υπερασπίζεται από το 2004.

Ο πρόεδρος της ΝΔ συναντήθηκε χθες διαδοχικά με όλους τους βουλευτές των δυο αυτών περιφερειών και αφού τους ανακοίνωσε την απόφασή του να στηρίξει την επιλογή αυτή, τους ζήτησε να διαλέξουν σε ποια από τις νέες - μικρότερες περιφέρειες επιθυμούν να κατέβουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του xrimaonline.gr ο ίδιος θα είναι επικεφαλής (ως πρόεδρος κόμματος) στην λίστα της δυτικής Αττικής (ένα από τα τρία τμήματα στα οποία «έσπασε» η Β’ Αθηνών). Από τα όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα γνωστά, προβεβλημένα στελέχη της ΝΔ όπως είναι οι κ.κ. Χατζηδάκης, Δένδιας, Γιακουμάτος θα επιλέξουν τα βόρεια προάστια, ενώ ο κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης θα είναι στον νότιο τομέα. Ο κ. Μάκης Βορίδης πιθανώς να επιλέξει την Ανατολή Αττική, όπως και η κυρία Μαρτίνου.

Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν μέσα στο φθινόπωρο και αφού προηγουμένως οι ίδιοι οι υποψήφιοι «τρέξουν» ποιοτικές και ποσοτικές έρευνες.

Οι ισχυρές πιθανότητες για τριπλές εκλογές τον προσεχή Μάιο, είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσουν και σε επιτάχυνση των διαδικασιών επιλογής των υποψηφίων και για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, όπου υπάρχουν σημαντικά κενά στο «γαλάζιο στρατόπεδο».

Με βάση τα δεδομένα που έχουν ανακύψει, τα ονόματα, τουλάχιστον στους μεγάλους δήμους και σε όλες τις περιφέρειες της χώρας θα πρέπει να έχουν «κλειδώσει» μέχρι το τέλος του έτους, το αργότερο.

Αν σου άρεσε κάνε