Η Ελλάδα εν μέσω διπλωματικής κόντρας ΗΠΑ - Ρωσίας

Η Ελλάδα εν μέσω διπλωματικής κόντρας ΗΠΑ - Ρωσίας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 16:19 Δημιουργία 13/07/18, 16:14

Και επίσημα πλέον, η Ρωσία «δείχνει» τις ΗΠΑ ως υπαίτιο για την απέλαση των δύο Ρώσων διπλωματών από την Ελλάδα, με τη Μόσχα να αναφέρει πως η κίνηση για την απέλαση στην οποία προέβη η Αθήνα έγινε μετά από πιέσεις την Ουάσινγκτον.

Μάλιστα, για το θέμα απέλασης των δύο Ρώσων διπλωματών, το Κρεμλίνο κάλεσε τον Έλληνα πρέσβη στη Μόσχα, Ανδρέα Φρυγανά να δώσει εξηγήσεις.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Interfax, η Μόσχα βάζει στον «πάγο» τη σχεδιαζόμενη επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, στην Αθήνα.

Η προεργασία για την επίσκεψη έχει σταματήσει, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Interfax, επικαλούμενο αξιωματούχο της ρωσικής διπλωματίας. Η αξιωματούχος αναφέρει ότι προς το παρόν δεν είναι ορατό πως μπορεί να πραγματοποιηθεί η επίσκεψη του Ρώσου ΥΠΕΞ, ωστόσο, δεν κάνει λόγο για ακύρωση.

Υπενθυμίζεται πως η Αθήνα αποφάσισε την απέλαση δύο Ρώσων διπλωματών και την απαγόρευση εισόδου σε άλλους δύο, υποστηρίζοντας πως υπήρξαν ενέργειες για παρεμβάσεις σε εσωτερικές υποθέσεις, ανάμεσα στις οποίες και η προσπάθεια επίτευξης συμφωνίας με την ΠΓΔΜ για το ονοματολογικό. Την απόφαση στηρίζουν οι ΗΠΑ.

Αν σου άρεσε κάνε