Νέο αίτημα ΝΔ για εκλογές, με «όχημα«» την ψηφοφορία για τον «Κλεισθένη»

Νέο αίτημα ΝΔ για εκλογές, με «όχημα«» την ψηφοφορία για τον «Κλεισθένη»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 17:49 Δημιουργία 13/07/18, 17:06

Την μη επίτευξη των 151 ψήφων για το σχέδιο «Κλεισθένης» που έφερε το υπουργείο Εσωτερικών χθες στη Βουλή υπογραμμίζουν από τη ΝΔ, θέτοντας και πάλι ζήτημα προκήρυξης πρόωρων εκλογών.

Σε σχετική ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υπογραμμίζεται πως «όσο και να επιχειρούν να το κρύψουν οι κ.κ. Τσίπρας και Καμμένος, ο περιβόητος Κλεισθένης τους δεν πήρε χθες ψήφο εμπιστοσύνης. Την απλή αναλογική στις περιφερειακές εκλογές ψήφισαν 150 βουλευτές και την αλλαγή της ημερομηνίας των εκλογών 149».

Η ΝΔ προσθέτει ότι «μέρα με τη μέρα η κυβέρνηση αυτή φυλλορροεί και παραπαίει. Είναι κοινοβουλευτικά πρωτοφανές, μείζονες αποφάσεις να λαμβάνονται χωρίς τουλάχιστον 151 ψήφους. Η μόνη διέξοδος για τη χώρα είναι οι εθνικές εκλογές».

Και η ΚΕΔΕ.

Νωρίτερα, σε παρόμοιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο πρόεδρος τη Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Γιώργος Πατούλης, που τόνισε επίσης ότι το νομοσχέδιο εγκρίθηκε χωρίς την πλειοψηφία των 151.

Το γεγονός αυτό, συνεχίζει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, διαμηνύει στην κυβέρνηση και στον υπουργό Εσωτερικών ότι «δεν πήρε ψήφο εμπιστοσύνης», για να εφαρμόσει ένα νομοσχέδιο, που οδηγεί τους Δήμους σε «ακυβερνησία και παράλυση». Επίσης, ο κ. Πατούλης υποστηρίζει ότι επικράτησε η λογική της εξυπηρέτησης «μικροκομματικών συμφερόντων» και ότι με ευθύνη του υπουργού «πετάχτηκαν στα σκουπίδια» δύο χρόνια διαλόγου, με αποτέλεσμα να χαθεί η ευκαιρία, για «μια πραγματική μεταρρύθμιση», που έχει ανάγκη η χώρα.

Καλώντας σε συνέχεια των δράσεων, ο κ. Πατούλης υπογραμμίζει ότι η ΚΕΔΕ θα συνεχίσει την προσπάθεια για να ανατρέψει τον «Κλεισθένη» και να προχωρήσει μέσα από σύνθεση απόψεων στην αλλαγή του μοντέλου λειτουργίας του Κράτους και της Αυτοδιοίκησης. «Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε την ενίσχυση της τοπικής διακυβέρνησης μέσω της αποκέντρωσης πόρων και αρμοδιοτήτων προς την Αυτοδιοίκηση, κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα, για ισχυρούς Δήμους και ισχυρούς πολίτες», δηλώνει επιγραμματικά ο κ. Πατούλης.

Αν σου άρεσε κάνε