Όσα αποκάλυψε ο Ερντογάν για τη συνάντησή του με τον Τσίπρα

Όσα αποκάλυψε ο Ερντογάν για τη συνάντησή του με τον Τσίπρα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 11:25 Δημιουργία 14/07/18, 10:47

Σημεία της συνάντησής του με τον Αλέξη Τσίπρα στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ, στις Βρυξέλλες αποκάλυψε σε Τούρκους δημοσιογράφους ο Ερντογάν, όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο θέμα των δυο Ελλήνων στρατιωτικών.

Ειδικότερα, ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι συμφώνησε με τον Έλληνα πρωθυπουργό, να γίνουν προσπάθειες και να αντιμετωπιστεί με καλή πρόθεση το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών καθώς και εκείνο των οκτώ Τούρκων που διέφυγαν στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα.

Σύμφωνα με τον ΣKAΪ, αναφερόμενος στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, ο κ. Ερντογάν έκανε λόγο μόνο για παραβίαση συνόρων.

«Ολοι ξέρουν την αποφασιστικότητά μας να καταπολεμήσουμε τους γκιουλενιστές. Το ξέρει και ο κ. Τσίπρας. Του εξήγησα την επιμονή μας για την έκδοση των 8 πραξικοπηματιών που διέφυγαν στην Ελλάδα. Βέβαια και εκείνος στέκεται στο θέμα των 2 στρατιωτικών που παραβίασαν τα σύνορα στην Αδριανούπολη. Για να κανονιστούν τα θέματα αυτά συμφωνήσαμε να κάνουμε προσπάθεια με καλή πρόθεση», είπε συγκεκριμένα ο κ. Ερντογάν.

Σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο, με τον κ. Τσίπρα συζητήθηκε και το θέμα της αποκατάστασης του Φετιχιέ τζαμί στην Αθήνα καθώς και το «θέμα της Δυτικής Θράκης». Υπενθυμίσαμε το ζήτημα του μουφτή, να μην γίνεται ορισμός, αλλά να εκλέγεται. Αν θέλει ο Θεός, θα γίνει. Δεν μου είπε "όχι". Θα καταργήσουμε τον διορισμό του μουφτή», φέρεται να είπε ο Ερντογάν.

Αν σου άρεσε κάνε