Χατζηδάκης: Οι πολίτες ξέρουν ότι έχουν μπροστά τους 4ο μνημόνιο

Χατζηδάκης: Οι πολίτες ξέρουν ότι έχουν μπροστά τους 4ο μνημόνιο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 16:40 Δημιουργία 14/07/18, 14:30

«Την αυξημένη εποπτεία από τους δανειστές, με λιγότερα λεφτά και με προνομοθετημένα σκληρά μέτρα που θα έχουμε από δω και πέρα, όπως και να την ονομάσουμε, οι Έλληνες ξέρουν ότι πρόκειται για ένα 4ο μνημόνιο» τονίζει ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Κωστής Χατζηδάκης, χαρακτηρίζοντας «πολιτική και όχι προσωπική» τη σύγκρουση με τον Ευρωπαίο επίτροπο Πιερ Μοσκοβισί.

Ο κ. Χατζηδάκης μιλώντας στα «Παραπολιτικά» σημείωσε για τη συμφωνία των Πρεσπών ότι η Ν.Δ. είναι αντίθετη, ενώ για τον «Κλεισθένη» είπε δεν συμφωνεί με την εφαρμογή της απλής αναλογικής στους δήμους και γι' αυτό η Ν.Δ. την καταψήφισε στη Βουλή και όταν γίνει κυβέρνηση θα την ανατρέψει.

Στο θέμα του προσφυγικού υπογράμμισε ότι «οι θέσεις της Ν.Δ είναι ξεκάθαρες: είμαστε απέναντι στις ρατσιστικές προσεγγίσεις, χωρίς να θέλουμε φυσικά, όπως συμβαίνει επί ΣΥΡΙΖΑ, να γίνει η χώρα ξέφραγο αμπέλι» και πρόσθεσε: «Γιατί άραγε να είμαστε υπέρ του κ. Ορμπαν; Θα έπρεπε πέραν όλων των άλλων, να είμαστε αφελείς. Ο κ. Ορμπαν θέλει να κρατήσουμε εμείς όλους τους μετανάστες να μην πάρει εκείνος κανέναν».

Αναφερόμενος τέλος στα πέντε βασικά νομοσχέδια που θα φέρει η Ν.Δ. μόλις αναλάβει τη διακυβέρνηση επισήμανε ότι «σκοπός είναι να κινηθούμε γρήγορα και αποφασιστικά και τα βασικά νομοσχέδια να έχουν ψηφιστεί στο πρώτο εξάμηνο».

Αν σου άρεσε κάνε