Ο Ιβάν Σαββίδης πίσω από το χρηματισμό Σκοπιανών, λέει το OCCRP - Διαψεύδει ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ

Ο Ιβάν Σαββίδης πίσω από το χρηματισμό Σκοπιανών, λέει το OCCRP - Διαψεύδει ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 21:44 Δημιουργία 16/07/18, 21:11

Λίγες ώρες μετά από τις αναφορές του Σκοπιανού πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ, περί μερίδας Ελλήνων επιχειρηματιών που προσπαθούν να χρηματίσουν πολίτες και αξιωματούχους της ΠΓΔΜ προκειμένου να καταπέσει η συμφωνία των Πρεσπών, η ΜΚΟ «Σχέδιο δημοσιογραφίας του Οργανωμένου Εγκλήματος και Διαφθοράς» (OCCRP) προχωρά σε καταγγελίες για την υπόθεση βάζοντας στο επίκεντρο της υπόθεσης τον Ιβάν Σαββίδη.

Σύμφωνα με το OCCRP, το οποίο επικαλείται έγγραφα του υπουργείου Εσωτερικών της ΠΓΔΜ που έχει στη διάθεση του το Investigative Reporting Lab Macedonia, συνεργάτης της ΜΚΟ, η πλευρά του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ διοχέτευε τα χρήματα στην ΠΓΔΜ με διάφορους τρόπους. Ένας από αυτούς ήταν με την κατάθεση μετρητών χέρι με χέρι στα σύνορα Ελλάδας - ΠΓΔΜ. Αστυνομικές πηγές της γειτονικής μας χώρας ανέφεραν πως η έρευνα για την υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σχολιάζοντας το δημοσίευμα, η πλευρά Ιβάν Σαββίδη απορρίπτει ως «ψευδές και άκρως συκοφαντικό» το άρθρο, που διατυπώνει σοβαρές καταγγελίες ότι μοίραζε χρήματα σε πολιτικούς και οπαδικούς συλλόγους της ΠΓΔΜ με σκοπό αναταραχές στα Σκόπια για τη συμφωνία των Πρεσπών.

Αν σου άρεσε κάνε