Παίζουν το εκλογικό «χαρτί» των παροχών ενόψει ΔΕΘ

Παίζουν το εκλογικό «χαρτί» των παροχών ενόψει ΔΕΘ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 16:22 Δημιουργία 17/07/18, 15:46

Σε νέες υποσχέσεις με άρωμα εκλογικής παροχολογίας προχωρά ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως προκύπτει από όσα συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος υπό τον Αλέξη Τσίπρα, η οποία συνήλθε σήμερα, Τρίτη.

Εξάλλου, είναι γνωστή η στροφή πρωθυπουργού και κυβέρνησης στην κοινωνική ατζέντα, τη στιγμή που η δημοσκοπική εικόνα του κόμματος της Αριστεράς «καταρρέει», ειδικά μετά τη συμφωνία εκχώρησης του ονόματος «Μακεδονία» στα Σκόπια.

Στο πλαίσιο αυτό, από την Κουμουνδούρου διαρρέεται ότι στόχος της κυβέρνησης, τώρα που τελειώνουν, όπως λένε, τα μνημόνια, είναι οι κοινωνικές παρεμβάσεις υπέρ των αδύναμων. Πρόκειται για γνωστό «αφήγημα», όποτε οι συνθήκες δυσκολεύουν για το κόμμα του κ. Τσίπρα.

Πιο αναλυτικά, στελέχη της Κουμουνδούρου διαρρέουν ότι στη σημερινή συνεδρίαση, που διήρκησε περίπου τρεις ώρες, αποτυπώθηκαν τα θετικά στοιχεία που καταγράφει η ελληνική οικονομία αλλά και ο χώρος που ανοίγεται μετά τις αποφάσεις του Eurogroup με στόχο τις παρεμβάσεις υπέρ κοινωνικών ομάδων. Όπως αναφέρουν οι ίδιοι παράγοντες, οι όποιες παρεμβάσεις θα γίνουν με δεδομένη την υπέρβαση των περίπου 750 εκατομμυρίων που καταγράφονται στο Μεσοπρόθεσμο, συμπλήρωναν οι ίδιες πηγές.

Ο τρόπος των παρεμβάσεων αυτών θα καθοριστεί σε συνεργασία με το οικονομικό επιτελείο το οποίο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θα συνεδριάζει σε τακτά χρονικά διαστήματα. Μάλιστα, η Κουμουνδούρου διαμηνύει ότι οι πρώτες εξαγγελίες θα γίνουν δια στόματος του ίδιου του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Ήδη από τις 21 Αυγούστου και μετά -σημείωναν οι ίδιες πηγές- όποτε η χώρα βγαίνει και τυπικά από το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής και μέχρι τις εκλογές το φθινόπωρο του 2019, κυβέρνηση και κόμμα, αναμένεται να προωθήσουν πολιτικές με προοδευτικό πρόσημο χτίζοντας έτσι την επόμενη μέρα της χώρας εκτός μνημονιακών δεσμεύσεων.

Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη μέρα θα αποτυπωθεί στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί στα τέλη Αυγούστου. Πιθανότατα να συνεδριάσει για το ίδιο λόγο την ερχόμενη εβδομάδα, η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος.

Αν σου άρεσε κάνε