Αντιμέτωποι με φυλάκιση δύο ετών οι Έλληνες στρατιωτικοί

Αντιμέτωποι με φυλάκιση δύο ετών οι Έλληνες στρατιωτικοί

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 12:53 Δημιουργία 18/07/18, 12:49

Το χειρότερο σενάριο για την υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, που κρατούνται από την 1η Μαρτίου σε φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Ανδριανούπολη, «φουντώνει», στον απόηχο των πληροφοριών που έρχονται από την Άγκυρα σχετικά με το πέμπτο «όχι» στην απελευθέρωση των αξιωματικών από το τουρκικό δικαστήριο.

Η στρατηγική άσκησης ισχυρών πιέσεων από την πλευρά του Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος κρατά στο προσκήνιο το σενάριο ανταλλαγής των «δύο» με τους «οχτώ», είναι ολοφάνερη. Ο «Σουλτάνος» με κάθε ευκαιρία επιδίδεται σε μία προκλητική ρητορική για τη χορήγηση ασύλου στους Τούρκους αξιωματικούς, κατηγορώντας την Ελλάδα ότι «αγκαλιάζει» πραξικοπηματίες.

Τα μηνύματα από την Άγκυρα επιβεβαιώνουν πως σε εξέλιξη βρίσκεται ένα διπλωματικό «σήριαλ», το οποίο αναμένεται να «τραβήξει» για μεγάλο χρονικό διάστημα, τη στιγμή που ακόμη δεν έχει καν διευκρινιστεί το κατηγορητήριο.

Όπως μεταδίδει το ΣΚΑΪ, ο Τούρκος εισαγγελέας ανέφερε ότι υπάρχει «ισχυρή υποψία του εγκλήματος της εισόδου σε απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη».

Επίσης, ο εισαγγελέας ζήτησε συνέχιση της εξέτασης του ψηφιακού υλικού κάτι που είναι πιθανό να αλλάξει την κατηγορία και σημείωσε ότι το γεγονός ότι η παραβίαση συνόρων διαπράχθηκε από στρατιωτικούς που θα έπρεπε να είχαν την ελάχιστη γνώση πορείας στη συγκεκριμένη περιοχή αυξάνει τις πιθανότητας διάπραξης του εγκλήματος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, ο Τούρκος εισαγγελέας ανέφερε ότι «λόγω του γεγονότος ότι το κατώτατο όριο της ποινής που προβλέπεται για το συγκεκριμένο έγκλημα είναι τουλάχιστον δύο έτη, στην παρούσα φάση κρίνεται σκόπιμη η συνέχιση της κράτησής τους».

Ο Άγγελος Μητρετώδης, όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ, ανέφερε στο δικαστήριο: «Δεν είχα την πρόθεση για διάπραξη κάποιου αδικήματος».

Στο ίδιο μήκος κύματος και η κατάθεση του λοχία Δημήτρη Κούκλατζη, ο οποίος είπε «Επαναλαμβάνω την ίδια κατάθεση. Δεν έχω να σημειώσω κάτι. Δεν υπήρχε πρόθεση για διάπραξη κάποιου αδικήματος».

Αν σου άρεσε κάνε