ΑΝΕΛ: Η συμφωνία των Πρεσπών δεν παράγει αποτέλεσμα χωρίς το ok της Βουλής

ΑΝΕΛ: Η συμφωνία των Πρεσπών δεν παράγει αποτέλεσμα χωρίς το ok της Βουλής

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 13:30 Δημιουργία 18/07/18, 13:28

Τη στιγμή που η σεναριολογία για την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες κρατά το τέμπο της επικαιρότητας, οι ΑΝΕΛ συντηρούν τους επικοινωνιακούς ελιγμούς για τη συμφωνία των Πρεσπών, τονίζοντας πως αν αυτή δεν λάβει την έγκριση της Βουλής, τότε δεν παράγει αποτέλεσμα.

Με δήλωσή του, ο εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ, Θεόδωρος Τοσουνίδης επεσήμανε: «Την Τρίτη 17 Ιουλίου εκδόθηκε η υπ. 199/2018 απόφαση της Επιτροπής Αναστολών του ΣτΕ η οποία μέσα από ένα πλήρες και αναλυτικό σκεπτικό καταλήγει ότι: η "συμφωνία" σε περίπτωση που δεν τεθεί σε ισχύ, τόσο στο σύνολό της όσο και ως προς τις διατάξεις της ξεχωριστά, δεν θα δεσμεύει οποιοδήποτε από τα μέρη με οποιονδήποτε τρόπο.

Και επιπλέον, κατοχυρώνει ότι με την μη κύρωση της "συμφωνίας" δεν θα έχουν δημιουργηθεί μη αντιστρεπτές νομικές καταστάσεις που θα δεσμεύουν τη χώρα μας μελλοντικά».

Ο ίδιος, πάντως, εξαπέλυσε επίθεση κατά της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη, αποκαλώντας τους «ψευτομακεδονομάχους», ενώ υπερασπίστηκε την επιλογή του κ. Καμμένου να στηρίξει την κυβέρνηση Τσίπρα στη διαδικασία της πρότασης μομφής, που είχε υποβάλει η αξιωματική αντιπολίτευση.

«Η Ελλάδα και οι Έλληνες συνεχίζουμε την πορεία εξόδου από τα μνημόνια και κατάκτησης της ευημερίας μας», είπε.

Αν σου άρεσε κάνε