Ο Μητσοτάκης για την ένταση στις σχέσεις Ελλάδας - Ρωσίας

Ο Μητσοτάκης για την ένταση στις σχέσεις Ελλάδας - Ρωσίας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 21:20 Δημιουργία 19/07/18, 21:15

Για το ζήτημα με την ένταση στις σχέσεις Ελλάδας και Ρωσίας, μετά από την απόφαση για την απέλαση Ρώσων διπλωματών από την Αθήνα, τοποθετήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στο Ηράκλειο Κρήτης, στο πλαίσιο περιοδείας του στο νησί.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος της ΝΔ, όταν ερωτήθηκε σχετικά απάντησε:

«Δεν μπορώ να απαντήσω με ακρίβεια. Δε γνωρίζω τα δεδομένα. Δεν έχουμε καμία επίσημη ενημέρωση από την κυβέρνηση. Από αυτά που γνωρίζουμε, σε περίπτωση που υπήρξε μία παρέμβαση σε εσωτερικά ζητήματα της χώρας είναι προφανές ότι η Ελληνική Δημοκρατία πρέπει να αντιδράσει, με αποτελεσματικότητα και αποφασιστικότητα. Εύχομαι να μην υπάρξει περαιτέρω αδικαιολόγητη κλιμάκωση στις σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας. Εύχομαι, επίσης, να μην επιδιώξουν κάποιοι να χρησιμοποιήσουν ένα ζήτημα εξωτερικής πολιτικής για εσωτερική πολιτική κατανάλωση. Βλέπω ότι υπάρχει μία προσπάθεια σύνδεσης αυτής της υπόθεσης με τις δικαιολογημένες αντιδράσεις που υπάρχουν από τη μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας για το ζήτημα της συμφωνίας των Πρεσπών. Ας μη μπλέκουμε τα δύο ζητήματα. Η ελληνική κοινωνία αντιδρά στη συμφωνία, γιατί είναι κακή. Γιατί οι κύριοι Τσίπρας και Κοτζιάς εκχώρησαν τη "μακεδονική" ταυτότητα και γλώσσα. Οι 153 της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, που καταψήφισαν την πρόταση μομφής της ΝΔ, συνυπέγραψαν τη συμφωνία των Πρεσπών» τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και κινούμενος σε πλαίσιο εθνικών θεμάτων επεσήμανε και πάλι ότι η ΝΔ δε θα κυρώσει τη συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ, εφόσον αυτή φτάσει στη Βουλή.

«Ο κ. Ζάεφ συστηματικά χρησιμοποιεί το όνομα "Δημοκρατία της Μακεδονίας". Επενδύει πολλά στο ζήτημα της "μακεδονικής" γλώσσας και εθνότητας», σημείωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Αν σου άρεσε κάνε